fredag 30 maj 2014

Politisk korrekthet

Snapchat's skapare får nu  stark kritik för saker han yttrade via nätet i mailkonversationer för ett antal är sedan som ung student.

"Det 23-årige teknikundret är nu djupt ångerfull och påpekar att han är långt i från samma person i dag.
”Jag är självklart förkrossad och förödmjukad över att mina idiotiska mejl från mina ’fraternity’-dagar har gjorts offentliga /…/ De reflekterar inte alls den kvinnosyn jag har i dag”, skriver han i ett mejl till den amerikanska sajten."

"Meddelandena till killkompisarna är precis lika ”grabbiga” som man kan tänka sig, skriver Business Insider. Med hänvisningar till oralsex, kokain och alkohol väcker de nu starka reaktioner på nätet och i amerikansk media.
Någon som inte skräder orden i kritiken är Tech Crunch-skribenten Jordan Crook som menar att han nu fått det bekräftat att Evan Spiegel är något av en skithög.
Jordan Crook medger dock att de flesta av oss nog sagt och gjort saker privat som vi inte är så stolta över. Men ironin är slående, konstaterar han och syftar på appen Snapchats användningsområde.
”Spiegel och Bobby Murphy [medgrundare] byggde något som var menat att skydda folk från just detta. Snapchat är en app som skickar självförstörande meddelanden.”"


http://www.dagensvd.se/forkrossad-vd-ber-om-ursakt-for-idiotiska-mejl/

Ska varje människa dömas för hela sitt liv för vad denne yttrat och gjort så lär ingen människa kunna klara nålsögat. Ingen är/var en "moder Teresa". Detta är bara PK in absurdum.

torsdag 29 maj 2014

Burkhaniserad konst

"Snippmålningen i Nyköpings nya högstadieskola kapslas in. Just nu arbetar byggjobbare med att dölja den kontroversiella målningen. – Jag är chockad, säger konstnären Carolina Falkholt..

Konstnären Carolina Falkholts målning har orsakat mycket debatt och huvudbry bland beslutsfattarna i Nyköping. När målningen blev klar bestämde skolpolitikern Cajsa Widqvist (S) och divisionschef Krister Pettersson att den skulle målas över eftersom den ansågs kränkande och olämplig i en högstadieskola. Men innan penslarna sattes mot väggen utbröt en mediastorm och processen stannade upp."

Nu har kommunen bestämt sig för att inte pensla över målningen  utan istället bygga in den bakom en vägg...

http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.2379975

Varför inte bara sätta en stor burkha framför den ? Det hade väl varit politiskt korrekt ...



Socialistens svarta pensel

Roger Jön(s)son tar ett nytt tag i den svarta färgburken (den enda färg som verkar stå sossarna till buds). Deras förljugna tirader upprepas gång efter gång, tror de på den själva ?

http://rogerjonssons.blogspot.se/2014/05/utan-ett-jamlikt-samhalle-ar-vi-alla.html

Han skriver :
"Jag är mycket orolig för det Sverige vi har i dag. Ett land där klassklyftorna ökar, ojämlikheten breder ut sig och där massarbetslösheten har bitit sig fast där allt fler hamnar allt längre ifrån att bli anställda. Där skolresultaten faller, sjukvården går på knäna och äldreomsorgen behöver mer stöd och hjälp. Sjuka har en svår situation och där fattigpensionärerna blir fler. Fattigdomen har etablerat sig och vill inte försvinna. Marknaden breder ut sig och fler får svårare att klara sig. Klimatet mellan människor blir allt tuffare.... "

 Vilka klassklyftor ? Inkomstklyftorna ökade kraftigt under tidigare S-regeringar, detta har nu under alliansen bromats upp. Det Roger egentligen är arg över är att det lönar sig att arbeta mer nu för alla pga skattesänkningar. Skattesänkningar han var och är emot. Han vill höja skatten för en vanlig arbetare med nästan 2000:- i månaden ! En arbetarfamilj ska ha 3000-4000 mindre i månaden att leva på i Roger Jönssons Sverige.

Massarbetslösheten då ? Ja se den fanns redan under förra S-regeringen och var egentligen värre då med tanke på att arbetslösheten var i samma storlek då som nu men då hade S gämt under en stor mängd människor i förtidspensionering. Alliansen har en global kris att skylla på, vad har S att komma med, deras dåliga resultat uppnåddes under goda globala omständigheter.

Skolresultaten faller och har så gjort i mer än 20 år pga den kravlösa skola som infördes för länge sedan där kunskap, ordning och resultat inte var viktigt. Det kommer att ta flera generationer att omdana skolan, det finns inga kvicka fixar, de politiker inom S som påstår det ljuger. Vi har redan en extremt hög lärartäthet men det räcker inte enligt S. Samma gamla dåliga recept som alltid är vad de har att komma med, ös in mer och mer resurser i en oerhört dålig struktur.

Skola, vård och omsorg får mer pengar än någonsin. Fattigdom ? Att i Sverige tala om fattigdom är att spotta på det som är verklig fattigdom runt om i vår värld. Den "relativa fattigdomen" var större under förra S-regeringen, Den sjunker hela tiden, "fattigdomen" var störst under S-regeringarnas tid, större och större ju längre bak i tiden vi går.

Etc etc.. en sak är säker, socialdemokraterna fortsätter att ge en förvanskad och förljugen bild av verkligheten. De är lögnens apostlar.


Dagens kungliga spya

"Prinsessan Madeleine har fått en lägenhet på Hovstallet renoverad för 6,8 miljoner kronor.
Ocb merparten betalas av Statens fastighetsverk – förutom prinsessparets särskilda tillval.
– De har bland annat valt dyrare spis och ökat antalet garderober än vad som är brukligt i en hyresrätt, säger Lotta Günther, förvaltare vid Statens fastighetsverk."

"Hyran är inte fastställd, men man kommer att följa allmännyttans hyressättningsmodell, och väntas hamna på ungefär 1 200 kronor per kvadratmeter och år."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18970101.ab

Statens fastighetsverk verkar vara extremt dåliga på att förvalta skattebetalarnas pengar och ger extremt subventionerad hyra på denna lyxrenoverade lägenhet till det magiska blodets ättling.

John Kerry

"Visa att du är en man! Kom hem och ställ dig inför domstol, uppmanar USA:s utrikesminister John Kerry visselblåsaren Edward Snowden"

Är John Kerry själv en man numera ? Kerry lyder bara order blint, det gör inte en tänkande människa..

 http://omni.se/utrikes/bebadfba-ba39-4f9b-8642-3449b80d755c?source=aftonbladet#xtor=AD-500-[omni]-[tf_utrikesbox_1404]-[integration]-[aftonbladet]-[startsidan]-[26002]

onsdag 28 maj 2014

Sosse vill avskaffa behovsprövade bidrag ... ?

Socialisten Moberg skriver om alliansens förslag att ge barn i ekonomiskt  utsatta familjer extra pengar  "den moderatledda minoritetsalliansen vill införa en fritidspeng till dessa barn. Det låter väl bra, att de också ska få vara med i föreningslivet eller är det så bra egentligen...?"

Men han är negativ till det och  kallar förslaget : 

"välgörenhet till socialt utsatta människor"

"Tanken må te sig god, ja säkert skulle man kunna köpa det. Men så som jag ser det handlar det om en syn på välgörenhet till socialt utsatta människor som jag trodde vi sedan länge hade lämnat bakom oss just till förmån för en modell med en mer generellt utformas social välfärd."

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/05/ska-vi-verkligen-satsa-pa-selektiv.html

Så ditt socialdemokratiska parti vill avskaffa alla behovsprövade bidrag då ?
Det är vad sammanfattningen blir av det du skriver. 


Jag är inte förvånad, sossar gillar att sprida ut pengar på ett ineffektivt sätt. Lite till alla istället för insatser där det verkligen behövs.

Denna förbannade medeltidskultur

"De var mer än 20 till antalet och de var beväpnade med tegelstenar. Gravida Farzana Parveen, 25, stenades till döds av sina släktingar, för att ha gift sig med en man hon själv valt."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18969214.ab

Kyrkan och respekt

Blekingesossen Martin Moberg ondgör sig över att det finns homofoba präster i kyrkan ... 

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/05/inte-alls-ok-homofobiska-praster-i-sv.html

De följer bara bibeln ordagrant.
Själv är jag på väg till dessa religiösa fanatikers utmålade helvete (pga min ateism).
Religioner är baserade på ett vi/dem tänkande, troende versus icke troende.


Jag ser att ärkebiskop Wejrud på en direkt fråga om hans Gud kan "bota" homosexualitet svarar nej ! Så var det med den "allsmäktige guden",  en halvusel blek "idol" som inte förmår mycket alltså.

tisdag 27 maj 2014

Klarsynt om FI

Widar Andersson (s) skriver : "F!:s partiprogram – eller vad man nu ska kalla det – är rena Kalle Anka hopkoket av virrigheter, socialism, regleringar och andra konstigheter."

http://www.folkbladet.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=2518025&entry=7000207

Välfärden blev till sand, skattepengar slösas bort som vanligt.

” Tillväxtverket har lagt flera hundra miljoner kronor på regeringens jämställdhetssatsning – utan att granska vad pengarna har använts till.
Under de senaste åtta åren har myndigheten varken gjort stickprovskontroller eller begärt ut kvitton.
– Vi har gjort bedömningen att de kontroller vi gör är tillräckliga, skriver Cecilia Werner, kommunikationschef på Tillväxtverket, i ett mejl till Aftonbladet.”
” Anledningen? Handläggarna har trott att stickprovskontrollerna görs automatiskt.”

” För knappt två år sedan, i juli 2012, skrev Dagens Nyheter om att myndigheten under en tvåårsperiod hade spenderat runt 16,5 miljoner kronor på konferenser och interna utbildningar – på slott, herrgårdar och spaanläggningar.

”Trerätters middagar, vin- och chokladprovningar, skoterturer i fjällen och spabehandlingar var inte ovanligt förekommande aktiviteter. Allt för skattebetalarnas pengar.”

” Sedan 2002 har regeringen beslutat om utbetalningar på 410 miljoner kronor till resurscentrum.

”En av de personer som har fått pengar för att bedriva jämställdhetsarbete i Jämtland är Margaretha Lindbäck, 47, som sedan 1995 har fått totalt 24 miljoner kronor till sina projekt. Av dessa kommer 5, 5 miljoner kronor från Tillväxtverkets satsning på resurscentrum.

Margaretha Lindbäcks jämställdhetsprojekt har varit av varierande slag. De har bland annat gått ut på att renovera lador och att göra i ordning en ishall. Men kvitton eller anteckningar om exakt vad projektpengarna har gått till eller kostnader för olika resor finns inte redovisade, enligt”

Siffergymnastik

”Italien inkluderar droger, prostitution och smuggling i beräkningen av bruttonationalprodukten i år. Det blir ett lyft för landets stagnerande ekonomi, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Det är ett led i premiärminister Matteo Renzis ansträngningar för att minska Italiens underskott till 2,6 procent av BNP i år, vilket blir enklare om produktionen lyfts av delar av den svarta ekonomin som tidigare inte har räknats med.”


söndag 25 maj 2014

Röda journalister och sanningen

I dagens aftonbladet målas den vanliga falska bilden upp.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/wolfganghansson/article18949594.ab

Journalisten Wolfgang Hansson skriver bland annat "I Storbritannien är det en konservativ regering som haft huvudansvaret under en stor del av krisen. Därför är det mot David Cameron som människors vrede riktas."

 Men... vem styrde t.ex England och skapade de problem England har idag ? 
Jo, perioden 1 maj1997 -- 5 maj 2010 styrde labour ...

Samma sak med de flesta av de krisande länderna.  Dessa socialister och socialdemokrater hade väl bara otur att råka sitta vid makten under dessa perioder som föregick den stora internationella härdsmältan., inte tusan hade de något ansvar... nej, endast ickesocialister har politiskt ansvar, så är tankegången i en socialists skalle. Socialism är ju gubevars ofelbar... i alla fall om man ska tro dess profeter. Historien har dock visat en helt annan verklighet.

Tord O(s)carsson - talar han med andar ?

Tord, socialdemokraternas egen "Bagdad Bob" uphör aldrig att förvåna.

För femtielfte gången repeterar han ett av sina mantra , det om hur alliansen negligerar Norrland ...
Denna gång spär han på med ett alldeles extra viktigt meddelande :

"Jag har rest i stora delar av Sverige och har arbetat med Olof Palme,Anna Lind och Bo Holmberg. De två första är mördade.  Tage Erlander sa att de var de intelligentaste politikern på 90-talet."

Eftersom Tage Erlander avled 1985 så måste Tord alltså tala med ett andeväsen.
Med tanke på att Olof Palme avled 1986 (mördad) så framstår det hela än märkligare. Mystiken tätnar, lever Tord Oscarsson i ett parallellt univer(s)um ?

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=65474

Vänstern sjunker allt djupare ner i kvicksanden

Den odemokratiska vänstern kör vidare ... låtsas vara moderater och sprider vänsterextrem propaganda

"Det är teatergruppen Nationalscen som står bakom kampanjen. De beskriver sig som partipolitiskt obundna."

"Expressen kan i dag avslöja att det finns starka kopplingar till Vänsterpartiet."

"En av de ledande personerna bakom kampanjen är Jonathan Möller. Han står som andranamn på Vänsterpartiets valsedel till kommunvalet i Ekerö kommun."

 "En annan av personerna bakom kampanjen är Amanda Almerén Persson, anställd på ABF, som har starka kopplingar till Socialdemokraterna."

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/fejk-kampanj-mot-m--av-v-politiker/

Ju närmare valet, ju mer av den här sortens dynga kommer vi att se, vänstern står redan djupt ner i den antidemokratiska kvicksanden som de aldrig kan ta sig ur. Allt utmynnar på valdagen när S-trupperna "hjälper" människor att rösta.

fredag 23 maj 2014

Serberna renas av "Gud" ?

"Den serbisk-ortodoxa kyrkans ledare – patriark Irinej – anklagar nu Eurovisionvinnaren Conchita Wurst för att vara orsak till de enorma översvämningar som drabbat Serbien och Bosnien och Hercegovina. Han menar att katastrofen är ”Guds straff” för de homosexuellas synder.
– Gud tvättar Serbien rent från synd, ska han ha sagt enligt The Economist."

http://omni.se/topic/2eaa6a53-e3d5-402b-9cbb-d2861f4769b5/2e2ff892-f685-41db-bcf6-170ec311bb82?source=aftonbladet#xtor=AD-500-[omni]-[tf_utrikesbox_1404]-[integration]-[aftonbladet]-[startsidan]-[26002]

Om det hade funnits en Gud, en helig sköldpadda eller en himmelsk skithög som skapare så hade det nog i det här fallet snarare rört sig om att tvätta de smutsiga serberna från sina vedervårdigheter de utförde för några årtionden sen mot sina medmänniskor...

Lögnen rullar vidare hos Martin Moberg

Martin Moberg är en socialist som fortsätter att ljuga om skattesystemet. Han påstår att den arbetslöse har högre skatt än arbetaren.

Arbetslösa får ju som bekant inget jobbskatteavdrag men de betalar inte heller allmän löneavgift, därmed är de likväl lindrigare beskattade än motsvarande löntagare.

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/05/nagon-som-fortfarande-blir-forvanad.html

Socialism och yttrande/åsikts-frihet

Ett kärt gammalt ämne. Socialdemokraten Jan Andersson är arg på att JK försvarar demokratins grundstenar.

Jan Andersson skriver "Men det finns en gräns. partier som inte står för skolans värdegrund och som inte står för demokrati ska inte ges tillträde till svenska skolor."

Med det tankesättet bör givetvis religioner i alla dess former totalförbjudas i skola etc eftersom de knappast står för skolans värdegrund med sin kvinnosyn, sin syn på troende/icke troende etc och demokrati de heller ...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1755&blogg=65435

Socialister kan helt enkelt inte tänka demokratiskt fullt ut.

torsdag 22 maj 2014

Socialisternas fula nuna

Nunan sticker fram mer och mer. Både bland SSU och bland t.ex skånska partiavdelningen.

Socialister/socialdemokrater vill inte ha fritt skolval. Rösterna höjs ånyo inom detta parti att förbjuda föräldrar att få välja skola till sina barn. 

Ofrihetspartiet förnekar sig inte. Det finns ingen förnyelse, bara samma gamla ruttna storebrorstänkande.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=65424

Den röda professorskan Britta Sethson fabulerar och insinuerar som vanligt att SD är ett nazistparti. Jag tror inte det är rätt angreppspunkt att hantera SD. Man brukar säga att en skomakare ska bli vid sin läst, professorskan famlar runt på djupt vatten som vanligt.

http://nyabrittas.wordpress.com/2014/05/19/sa-demonstrerade-man-mot-nazisterna-under-kriget/
http://nyabrittas.wordpress.com/2014/05/15/nazister-och-nazistpolitik-da-och-nu/#comment-2933 

onsdag 21 maj 2014

Lögnen upphöjs till sanning

SVT trumpetar ut den socialdemokratiska lögnen att en pensionär betalar högre skatt än motsvarande som arbetar.

Detta är och förblir en lögn. Den som arbetar betalar en statlig löneskatt (allmän löneavgift) på ca 10% av bruttolönen. Denna betalas in av arbetsgivaren tillsammans med andra löneskatter och arbetsgivaravgiftsdelar.

Allmän löneavgift infördes av socialdemokraterna och är en ren statlig löneskatt.
Denna betalar inte pensionärer.

Varför tillåts SVT ljuga ? Varför reagerar inte media ?


Den som arbetar betalar mer i skatt än motsvarande pensionär!
http://www.dn.se/debatt/pensionarer-beskattas-inte-hardare-an-lontagare 

Exempel :
 
Antag att en arbetare har en lön på 15000:- i månaden.
På detta har arbetaren redan betalat statlig löneskatt (allmän löneavgift 9,88%) = 1482:-
Dvs löntagarens lön var alltså egentligen 15000+1482 = 16482 före löneskatter.
Hur mycket ytterligare löneskatt betalar då löntagaren ?
Låt oss som exempel ta skattetabell 32/kolumn 1. Den ger för 15000:- skatten 2824:-
Låt oss nu ta motsvarande pensionär med en pension på 16482:- . Denne slipper att betala allmän löneavgift. Skattetabell 32 ger oss för 16482 skatten 3618:-

Sammanfattning :

Löntagare    Pensionär
16482:-        16482:-        Lön/pension
-1482:-                0:-         Allmän löneavgift
-2824:-         -3618:-         Enligt tabell 32, kolumn 2
------------  -----------
12176:-         12864:-     Kvar efter löneskatter i plånboken

Utöver detta betalar löntagaren även andra avgifter/skatter via arbetsgivaren, flera av dessa ger överskott och går direkt in i statskassan som extra löneskatter.

Ineffektiv offentlig förvaltning blir lite bättre

Det tycks det slutligen ha lossnat för Statens servicecenter. Nu är närmare 150 statliga myndigheter på gång att flytta över bland annat lönehanteringen till den nya supermyndighetens lönesystem som ska spara miljarder åt statskassan.
Miljarder som kan gå till riktig välfärd istället för att som nu vara stor ”förluster” i offentlig verksamheten.

Thomas Pålsson som är generaldirektör för myndigheten Statens servicecenter uppskattar att det går att spara 300 miljoner kronor per år tack vare en 30-procentig produktivitetsökning i administrationen. Ett exempel är att antalet anställda kan minskas med nästan 500 genom centraliserad löneadministration och enklare ekonomiadministration, något som ska skötas av Statens servicecenter. Thomas Pålsson tror att besparingarna för systemkostnader kan bli minst lika stora som de för produktivitetsökningar. Lågt räknat finns det alltså en besparingspotential på 600 miljoner kronor per år.

tisdag 20 maj 2014

Ineffektiv offentlig sektor

Dålig upphandling försämrar en redan usel offentlig organisation och skapar ännu mer kaos och stress. Ett typexempel är upphandlingen av "Vapen-Pär".

"Det nya dataprogrammet "Vapen-Pär" stressar polisen. Vapenhandläggningen har blivit så omständlig att det orsakar fysisk och psykisk stress, rapporterar P4 Kronoberg.
En vapenlicens tar betydligt längre tid att utfärda - och kräver dubbelt så många klick - än tidigare."
http://www.di.se/artiklar/2014/5/20/polis-stressad-av-vapenhandlaggning/

Fler och fler poliser till allt högre kostnad och mindre och mindre gjort.

Storbonden Göran Persson har inte tappat (s)tilen

"Nu vill de säga upp ett arrendeavtal med ett par som haft en sommarstuga på ägorna sedan 1981."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18918293.ab

måndag 19 maj 2014

S rasar katastrofalt i Stockholm

"För två månader sedan hade de rödgröna partierna ett kompakt grepp om Stockholmsväljarna, med egen majoritet i både landstinget och staden. Men en ny mätning från Opinion Stockholm visar att valvinden har vänt igen."
 "Jämfört med mätningen i mars har två tydliga förändringar inträffat: Moderaterna har ökat kraftigt, medan Socialdemokraterna har tappat i motsvarande grad. För övriga partier är förändringarna små.
– Det här kan bero på att de rödgröna har hunnit presentera mer av sin politik nu. Möjligen tror väljarna att S har mindre möjlighet att föra en bra politik när de är beroende av MP och V.
I landstinget är förändringarna tillräckliga för att alliansen, som låg nästan 10 procentenheter efter i mars, nu är ikapp och förbi de rödgröna. I Stockholm stad har de rödgröna fortfarande ett övertag, men det har krympt från 14 till 3 procentenheter.!

http://www.metro.se/nyheter/valvinden-har-vant-m-okar-igen-i-stockholm/EVHner!POfDvybdq7OMA/


Intelligensre(s)erven

Marita Ulvskog åker på en nit.

Marita Ulvskog – Även känd för bevingade uttryck som:
Det kändes som en statskupp.   - Marita Ulvskog om den borgerliga valsegern i riksdagsvalet 1976
Han är ju partisekreterare den här killen, han är van att snacka skit. - Ett par månader senare utsågs hon själv till partisekreterare för socialdemokraterna.
Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet. - 18 september 2006, dagen efter socialdemokraternas nederlag i riksdagsvalet 2006.

Just say NO - till Marita Ulvskog !

Idoter i Sandviks styrelse

"Vinstdelningen till verkstadsbolaget Sandviks anställda minskade i fjol. Samtidigt fick ledamöterna höjda arvoden och aktieägarna oförändrade, enligt Arbetarbladet."

http://www.di.se/artiklar/2014/5/19/anstallda-fick-betala-hojda-styrelsearvoden/

Ännu en socialdemokratisk myt raserad

Sysselsättningsgraden i Sverige är högst bland de 28 medlemsstaterna i EU. Det visar statistik från statistikmyndigheten Eurostat, som publicerades på måndagen.

 Under 2013 var andelen sysselsatta i åldersgruppen 20-64 år 79,8 procent. Det är den bästa svenska noteringen sedan 2008. Näst högst, 77,1 procent, var sysselsättningsgraden i Tyskland och på tredje plats kom Nederländerna med 76,5 procent.

http://www.di.se/artiklar/2014/5/19/svenska-jobbmarknaden-bast/

Putin ljuger vidare...

Nato har ännu inte sett något tillbakadragande av ryska trupper från gränsen mot Ukraina.

http://www.di.se/artiklar/2014/5/19/nato-har-inte-sett-nagot-ryskt-tillbakadragande/

söndag 18 maj 2014

Ättlingar till diktaturens kreatur lever vidare på vår bekostnad

"År efter år begär kungen mer pengar från staten för att klara av jobbet som statschef. Samtidigt växer hans privata förmögenhet – på tio år har Carl XVI Gustaf tjänat nära 134 miljoner kronor visar DN:s granskning.
Hur mycket av skattemedlen han använder privat får ingen veta."

"Hovstatens budget på 62 miljoner kronor ska täcka kungens kostnader för officiella uppdrag med representation, resor, personal och kungafamiljens leverne."

"Kungen har ingen skyldighet att redovisa sina utgifter till skillnad från alla andra skattefinansierade verksamheter."

http://www.dn.se/ekonomi/sa-vaxer-kungens-formogenhet/

Importen av den avdankade fransosen Bernadotte fortsätter att kosta oss...

Detta pågår i något som försöker kalla sig demokrati, vilket skämt.

Robot i styrelsen

"Nu har ett riskkapitalbolag i Hongkong valt in en robot i styrelsen, skriver Betabeat."

"På frågan om maskinens råd kommer att tas på samma allvar som ett råd från en människa svarar Dmitry Kaminskiy i princip ja.Enligt honom är kombinationen av mänsklig intuition och maskinens logik en perfekt kombination och risken för misstag minimeras.  "


http://www.di.se/artiklar/2014/5/16/robot-valjs-in-i-styrelse/

Och inte lär roboten behöva ha ett saftigt pensions/avgångsvederlag eller optionsprogram etc ... är den dålig kan man bara skrota den.

När miljöivern spårar ur totalt

Karin Adalberth och hennes man Peter Nilsson öppnar dörren för att ta emot nyfikna gäster i Villa Åkarp.
De har lagt ner ca 600 000:- extra (!!!) på energibesparande åtgärder och skryter med hur bra investering det är.

De säger sig spara ca 20 000:- per år i energiräkningar med gjorda extrainsatser och räknar infantilt ut att då har det betalat sig på ca 30 år.

Låt se ... vad kostar det att låna ca 600 000:- extra, jo det kostar med ränteavdrag ca 10 000:- per år  just nu när vi har extremt låg ränta (som topplån egentligen betydligt mer om vi ska vara ärliga), normala år ligger räntekostnaden nog närmare 25 000:- /år och uppåt. Detta innebär att deras naiva tänkande att investeringen betalat sig efter 30 år inte stämmer, mer troligt är att den aldrig betalar sig, speciellt med tanke på mer normala räntekostnader i framtiden och kostnader för underhåll samt byte av dyr extrautrustning.

Så kan det gå när miljötänket får virra runt ohämmat utan någon verklighetsförankring.

http://www.di.se/artiklar/2014/5/15/villan-som-ger-tillbaka/

Att en tidning som DI kan publicera detta trams utan någon som helst granskning är förödande, vilken låg nivå på ekonomisk journalistik !

Rösta nej till JAS, schweizare !

"I dag avgörs det om Schweiz ska köpa 22 Jas Gripen eller inte. Avgörandet ligger helt i händerna på de schweiziska väljarna."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18905251.ab

Just say NO !

Uppdatering
"Den svenska riksdagen har beslutat att köpa 60* Gripen E för totalt 90 miljarder kronor med drift och underhåll fram till 2042. Men om inget annat land köper minst 20 plan i år kan riksdagen dra tillbaka affären, eftersom samordningsfördelar försvinner."
http://www.di.se/artiklar/2014/5/18/allt-pekar-pa-nej-seger-i-schweiz/ 

* Plus enligt senaste idiotöverenskommelsen S + allians 10 till ...

Just say NO !

Jorden har viktproblem, osynlig fetma vid midjan ... bantningskur är dock olämplig

"Jordens massa eller vikt var större än man tidigare trott. Den vägde lågt räknat minst 47 776 biljarder ton mer än den gjorde, enligt tidigare beräkningar."

"Runt ekvatorn tycktes det finnas ett bälte, en halo, med någonting osynligt, som vi egentligen inte har några säkra bevis för att det existerar: mörk materia."


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18904987.ab

Fakta om löneutvecklingen

Socialdemokrater gillar att förfalska verkligheten och påstår t.ex att reallöneutvecklingen varit dålig under alliansen, men så är det inte.

"Höga löneökningar innebär inte alltid ökad köpkraft för löntagarna. Under perioder då lönerna ökat mest har också inflationen varit högst. Mellan 1970-1994 ökade de nominella lönerna med i genomsnitt 8,3 procent per år men den reala löneökningen var knappt 0,5 procent per år. Sedan 1995 har de reala lönerna ökat med 2,4 procent per år trots att de nominella lönerna har ökat betydligt mindre. Inflationen har i genomsnitt varit 1,2 procent per år sedan 1995."

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Loner/Loneutveckling-och-inflation/

GP's väljarbarometer, katastrof för S





http://www.gp.se/nyheter/val2014/val/1.2373725-gp-sifo-medvind-for-feministerna

Socialisten Moberg målar vidare med svarta penseln

Socialisten Moberg oroas över att hans rödgröna röra skakar i opinionen.

"Att det efter åtta år med Reinfeldt och hans regering är hög arbetslöshet, en välfärd som tar alltmer stryk"

  •  Arbetslösheten nu under kanske historiens värsta globala ekonomiska härdsmälta är inte högre än den var när S-regeringen senast härskade under en god global ekonomi ...
  • Skola/vård/omsorg har mer resurser än någonsin

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/05/den-inrikespolitiskt-volatila-faktorn.html

Moberg är inte trovärdig, den sortens politiker bör inte husera med skattebetalarnas pengar. Rösta bort honom !

S-profil lämnar partiet

S-bloggaren Nina Drakfors som ofta bloggar om chemtrail och andra udda konspirationsideer lämnar nu sitt socialdemokratiska parti.

"Jag har mer och mer sett S politik som en ofrihetens politik och tänker då på detta att den som inte vet att han är satt i ett fängelse, ser inte vad den mister. S har gjort många konstiga beslut som påverkat samhälle .... Jag vill ha ett fritt samhälle där vi skapar och arbetar det minsta vi behöver. "

"Lycka till alla inom S som kämpar med att förändra partiet. Jag vet att ni finns och jag vet att ni är besvikna och att ni kämpar med att få S att bli bättre. Tyvärr tror inte jag att det går, utan S måste raseras först och sen byggas upp från grunden igen så man hittar tillbaka till sina ideologiska värderingar."

Senare kommenterar hon
"De goda kraftern inom S borde lämna och skapa egen Socialdemokrati, börja om från början, för S är ruttet inifrån"

En riktig analys !
 
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1664&blogg=65399

Ett klokt beslut i sig (att lämna socialdemokraterna) ,hon går till partiet Enhet ... http://enhet.se/ ett parti med delvis intressanta ideer men en i praktiken helt ogenomförbar inriktning, därmed inte sagt att delar av deras ideer inte skulle kunna genomföras.

Exempel : De vill kraftigt reducera skatt på arbete och istället beskatta nyttjande av naturresurser, bra tänkt.

En annan socialist är den för förtal dömde f.d. rik(s)dagsmannen Bengt Silfverstrand, denne tvivlar även han på sitt parti men vill isåfall gå allt längre ut på den röda extremistskalan ...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=65400

 Det vore en tillgång för S om denne lämnade partiet och reste vänsterut.

lördag 17 maj 2014

Vattenfall är inte ensamma

Vattenfall köpte in mängder med kolkraftverk under S-regeringarnas tid, sedan hade vi Nuon affären under alliansens tid. Deras styrelse verkar lida av storhetsvansinne.

Nåväl, de är tydligen inte ensamma ...

"Nybyggda gasverk står stilla och värden för 40 miljarder euro, 360 miljarder kronor, har skrivits av. Tvärt emot miljömålen ökar kolförbränningen. "

"De stora europeiska energibolagen har de senaste åren skrivit av värden i produktionsanläggningarna med över 40 miljarder euro, 360 miljarder kronor, och mer är att vänta, säger han.
De flesta energibolag har tappat 40-80 procent av sina ägarvärden sedan 2010. Fortum är ett av de få större europeiska energiföretag som har kvar en A-rating."

Vad gäller de politiska målen kommer de att kosta blod, svett och tårar för vanliga medborgare om politikerna får som de vill baserat på högst osäkra teorier om människans påverkan (omfattningen av den) på jordens klimat.

"Vad gäller det skissade politiska målet i EU att till 2050 minska koldioxidemissionerna med 80 procent, från 1990 års nivå, så är det säkert möjligt, tror Simon-Erik Ollus. Frågan är vad det kostar.
Den siffra han själv kalkylerar med är hisnande 5.000-7.000 miljarder euro, över 45.000 miljarder kronor, enbart i kapitalkostnader, i dagens penningvärde."


http://www.di.se/artiklar/2014/5/16/fantasibelopp-upp-i-rok-for-energijattarna/

Jag har aldrig förstått varför Svenska staten ska vara inblandad i ett företag av Vattenfalls karaktär och varför vi svenska medborgare ska indirekt köpa kolkraftverk i Tyskland etc. 

Privatisera skiten eller tvinga Vattenfall att sälja ut sina utlandsdelar !

En slöja över kvinnans status

En del vill ta (!?!) sig slöjan, en av symbolerna för kvinnoförtryck i Europa och ha den i arbetet ...
http://motstandet.aftonbladet.se/2014/05/imane-20-vagrar-kanna-sig-ovalkommen-i-sitt-land/

Andra kvinnor (som lever mitt i den religiösa stinkande avgrunden) vill kasta av sig symbolen...
http://omni.se/utrikes/9f9f06d6-b11a-4ae3-9b12-5b4ece91c4dd?source=aftonbladet#xtor=AD-500-[omni]-[tf_utrikesbox_1404]-[integration]-[aftonbladet]-[startsidan]-[26002]



fredag 16 maj 2014

Socialistens dilemma , fastsmetad i odemokratiskt tänkande

Demokrat - Ann Charlotte Marteus

"En grupp brevbärare protesterar mot att de måste leverera Sverigedemokraternas valsedlar inför EU-valet. På Facebook meddelar gruppen - Brevbärare mot Rasism - att "Vi har inte valt att delta i SD:s valkampanj. Därför tänker vi inte upplåta våra postrundor åt detta."
Det är ett vansinnigt uttalande. Brevbärare ska dela ut post, punkt slut. De ska dela ut all post. Om de har synpunkter på vilken post människor har rätt att skicka eller ta emot, bör de genast byta jobb."

"Att djupt ogilla SD är en sak. Att sakna fundamental respekt för demokratin, yttrandefriheten och mötesfriheten är något helt annat. Men de antidemokratiska reflexerna tycks sprida sig snabbt. SD:s möten förstörs. Partiets rätt att annonsera i Stockholms tunnelbana ifrågasätts högljutt.
Det är ovärdigt. Och självcentrerat."
http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sd-sabotagen-ar-ett-hot-mot-demokratin/


Socialist / icke demokrat Irene Wennermo

IW befinner sig på det sluttande planet ner i avgrunden
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/irenewennemo/article18890813.ab

 Reflektion kring socialisten Wennermo av Stig-Björn Ljunggren
http://www.ljunggren.com/?p=1384

Även Mp Åsa Romson har problem med att vara tydlig ...
"Inte förstöra, men däremot att man markerar med att vända ryggen till eller på annat sätt markerar i den närvaron att man inte håller med, säger hon."
http://www.expressen.se/nyheter/romson-bra-att-markera-mot-sd/

Mindre överraskande :
"Alla fem i Ung Vänsters distriktsstyrelse i Uppsala ställer sig bakom vänsterextrema Revolutionära fronten (RF) och Antifascistisk aktion (AFA)"
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ung-vanster-styrelse-star-bakom-afa_3569622.svd

Karl-Petter Thorwaldsson (LO) svartmålar och sprider osanningar


http://guuran.wordpress.com/2014/05/16/kalle-pa-if-metalls-kongress/

Jag gillar inte historieförfalskare.

* Arbetslösheten var ju lika stor under förra S-regeringen trots högkonjunktur.
* Samma med ungdomsarbetslösheten
* Klyftorna är likväl mindre än de andra länderna, betydligt mindre.
* Klyftornas ökning  tillkom till nästan 100% under förra S-regeringarna.
* Ca 250 000 fler i arbete nu
* Ca 200 000 färre förtidspensionärer
* Arbetslöshetens kärna är importerad arbetslöshet som fortgår

etc etc ...

Jag har inget förtroende för människor som förfalskar verkligheten.

Jag har därmed tyvärr inget som helst förtroende för Karl-Petter Thorwaldsson. Jag vill ha ärliga politiker och ärliga företrädare för företag och organisationer.

Mer notiser


Missbruk av skattemedel.

Slöseri med skattemedel
“Satsningen har varit frukten av ett samarbete mellan fackförbund, arbetsgivare och regeringen.Sedan januari 2014 har 87 jobb skapats och nu är de ansvariga kritiska till sin insats.
På Arbetsförmedlingen har man utbildat 800 arbetsförmedlare som ska handlägga yrkesintroduktionsjobb och förberett för att 4 000 sådana skulle skapats. Även på Arbetsförmedlingen är man missnöjda med att bara 87 jobb skapats.”

Grattis svensk polis
Nu öppnar nya matoaser till er ...

Rödgrön försvarsröra
Moderaterna valde i går att sänka Försvarsberedningen för att göra oenigheten mellan Socialdemokraterna och ­Miljöpartiet till valfråga.
Det är djupt oansvarigt.”

Nej Anders Lindberg, däremot är det oansvarigt av de rödgröna att inte ger besked om vilken gemensam politik de kommer att föra på t.ex detta område.
Försvarets budget kommer med de rödgröna att vara högst osäker,  den  bestäms av vilka eftergifter Mp som motkompensation ska få  och om Mp då blir nöjda ...
Priset vi betalar för en rödgrön smörja blir högt.

PS - Att vara socialist är i högsta grad oansvarigt - lär av historien !

Fler JAS-plan etc , suck.
Alliansregering + S :  Att satsa på fler JAS plan och ubåtar är INTE vad Sverige behöver.