söndag 27 juli 2014

Tord "Bagdad Bob" Oscarsson

Låt se, vad ägnar sig S-bloggarnas propagandahövding åt idag ?

Jo, han publicerar SVT's vallokalundersökning gällande det senaste valet till EU... något försenat ...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=66127

 Detta kommenteras av Linda M :
"Jag tycker det är oförskämt och rent av att idiotförklara oss som läser din blogg, om du tror att vi vill läsa en prognos om Eu valet....?! "


Varpå Tord klarsynt som alltid (?) konstaterar :

"Tord Oscarsson: Vi är faktiskt med i EU"

fredag 25 juli 2014

Apropå domare och nämndemän ... grattis satans våldtäktsman ...

"Under Veronica Maggios konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping i juni blev en 17-årig flicka utsatt för en våldtäkt mitt i publikhavet. Nu har Norrköpings tingsrätt dömt en man för våldtäkten.
Han ska ha begått övergreppet genom att hålla fast flickan och greppa tag om hennes hals när hon stod tryckt mot ett staket.
Tingsrätten har funnit att kvinnan varit i en särskilt utsatt situation som mannen utnyttjat. Men domstolen anser att det har rört sig om ett tämligen kortvarigt förlopp, enligt domen. Tingsrätten har mot bakgrund av detta och vissa andra omständigheter tillämpat straffskalan som gäller för mindre grov våldtäkt.

Mannen, som var 19 år vid händelsen, döms till skyddstillsyn och 200 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 96.000 kronor"

http://www.dn.se/nyheter/sverige/doms-for-valdtakt-under-festivalkonsert/

Missriktad kritik från gammal kommunist, numera socialist (same same)

Förre detta kommunisten. (medlem i KU-Kommunistisk Ungdom, politiker i VPK-VänsterPartiet Kommunisterna) numera socialdemokraten Ylva Johansson är kritisk till arbetslöshetens storlek i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19267440.ab

Då ska man även  veta att arbetslösheten under senaste S-regeringen (under oerhört mycket bättre globala ekonomiska förhållanden) var i samma storleksordning... hennes parti är helt uppenbart sämre skickat att hantera ekonomisk politik och arbetsmarknadspolitik

Fakta :
Antalet arbetsföra människor i juni uppgick till 74,5 procent, jämfört med 74,1 procent samma period förra året, en ökning med 63 000 personer. Samtidigt har sysselsättningen ökat från 67,3 procent till 67,6 procent.

54000 fler i arbete sedan förra sommaren, men det hjälper givetvis inte när arbetskraften ökat med 63000 under samma period.

Nu får vi signaler att intaget av människor till vårt land ska slå nya rekord och närmar sig 90000 ...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19267185.ab

Sveriges på tok för stora kostym vad gäller detta är grundorsaken. Att inte se verkligheten i vitögat är beklämmande,

Religiös elit

ISIS -
Den Islamiska staten för en strikt salafistisk tolkning av islam, som stämplar vördnaden för heliga gravplatser som en form av synd.
Islamiska staten vill återskapa samhället som det var under Islams tidiga år. De muslimer som inte ansluter sig till rörelsens puritanska tolkning betraktas som kättare.


Vi andra, ateister, kristna, hinduiste, buddhister etc står inför valet att konvertera till deras tro eller avrättas.

Ett hot som endast kan bemötas på ett sätt.

Problem att verkligen ta på allvar

"En solstorm som inträffade för två år sedan var nära att "slunga modern civilisation tillbaka till 1700-talet", enligt Nasa.Vi klarade oss då, men risken att vi råkar illa ut inom tio år är tolv procent, enligt en forskare. "

http://www.di.se/artiklar/2014/7/25/jorden-nara-solkatastrof/

Detta är en av de värsta farorna vårt moderna samhälle står inför inom den närmsta framtiden.

Padda censureras, för lik förre kinesiske presidenten Jiang Zemin

http://www.di.se/artiklar/2014/7/24/padda-censureras-i-kina/

Och så här ser förre presidenten tydligen ut ...


Bill Clinton, psykologiskt skadad för livet ?

Ja om man får tro artikel http://www.expressen.se/nyheter/hillary-bill-utsatt-for-overgrepp-av-sin-mor/
där det redovisas att "Pulitzerbelönade journalisten Lucinda Franks intervjuade Hillary Clinton 1999, ett år efter Monica Lewinsky-skandalen, då det avslöjades att president Bill Clinton haft ett förhållande med en praktikant i Vita huset, Monica Lewinsky.
I intervjun sa Hillary Clinton att Bill Clintons mamma, Virginia Kelley, förstört sonens barndom och gett honom psykologiska skador för livet."

Om fru Clinton alltså varit medveten om att hennes man har djupa psykologiska skador borde hon givetvis inte stöttat honom i hans jakt på att bli president när det begav sig utan givetvis alarmerat allmänheten. 

Eller så ägnar sig fru Clinton åt bortförklaringar och hennes man Bill Clinton är bara en typisk manodepressiv horbock till makthavare.

Hillary Clinton har oavsett, enligt mig, visat ett så dåligt omdöme att hon själv inte borde kunna komma ifråga som en framtida president (och detta är inte enda skälet).

torsdag 24 juli 2014

Nämndemän

Socialdemokraten Mario Matteoni försvara nämndemannasystemet (där nämdemän väljs av politiker och då rekryteras ur deras egen politikerkår).

http://matteoni.blogspot.se/2014/07/okunnigt-angrepp-pa-namndemannasystemet.html

Debattstart : http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/3771682.svd

Mario skriver 
"Domaren kan vara nog så utbildad men kan sakna livserfarenhet och kunskaper om den åtalades hela livssituation. "

Min kommentar :
Vad nu det har att göra med åtal mot t.ex våldtäktsmän, pedofiler, mördare, mordbrännare, knarklangare, folk som misshandlar, begår rån etc etc.

I framtiden är det enda rätta att låta artificiell intelligens ta över dömandet. Mänsklig intelligens verkar ofta fallera verkar det som, både hos utbildade domare och hos nämndemän.


Mario kommenterar:
"Jonny, du vill altså ytterligare avhumanisera domststolsväsendet.
En nämndeman representerar sig själv men med sina åsikter, sina särskilda erfarenhet, sin bakgrundsmiljö, sin kulturella och sociala status.
Ingen människa är en isolerad ö.
Nämndemannasystemet ska ge domstolen en förankring i den verklighet som existerar utanför domarkåren, utanför paragraferna.
"

Jag kommenterar :
Som jag skrev, jag vill ta bort den mänskliga faktorn i dömandet. Denna faktor visar gång efter gång hur dålig människan fungerar när den ska å ena sidan följa lagar och regler och sedan med alla sina fel och brister lägga in sina egna erfarenheter och bakgrund.

Det är inte fråga om att avhumanisera, det är fråga om att ha ett system som alltid ger samma resultat och som är mer rättvist, ett system som är mer humant alltså.

Vad en domare/nämdeman har för bakgrund, vilka politiska åsikter denne har, vilka moraliska riktlinjer denne har, kulturella och sociala miljöfaktorer är just sådant som INTE ska påverka en dom. Detta ger orättvisa domar som varierar i högsta grad mellan olika domstolar, där en dömer till våldtäkt dömer en annan till frigivning etc, det är ett oerhört dåligt rättsystem vi för närvarande tvingas leva med i brist på annat.


Jag är övertygad om att i framtiden när vi har en väl fungerande AI så kommer den här sortens beslut att fattas av just AI och inte av människor med alla sina fel och brister. 


 Mario:
"Kommer ett sådant system som du skissar kunna ta hänsyn till om det är en fattig som stjäl ett bröd eller om det är en rik.
En robotdomstol kan inte heller ändra domstolspraxis efter samhällsförändringarna.
Den kommer att dunka ut domar utifrån en mall.
Kan inte bli rättvist."

 
Jag:
Jag anser inte att en människa med lägre inkomst ska få ett lindrigare (eller högre) straff än den med högre inkomst.

Snatteri bör för övrigt inte ens tas upp i en domstol, det är ett brott som ger böter. Samhällets resurser ska vi hantera på ett ekonomiskt vettigt sätt.

Likhet inför lagen. Det är något vi inte kan få när den mänskliga faktorn är inblandad, det visar verkligheten. Verkligheten visar också att det finns enorma skillnader mellan hur domstolar dömer samma fall.

Vad gäller AI kommer den att i framtiden ta över ganska mycket av mänskligt bestämmande inom olika sektorer. Det är en naturlig följd av den enorma teknikexplosion vi endast sett början av.

Socialismens fula nuna

Läste en debattartikel på DI angående socialisternas (inom V och S) som driver iden att vinster inom välfärden ska förbjudas.

http://www.di.se/artiklar/2014/7/24/debatt-fyra-fragor-till-sjostedt/

En kommentar från observant summerar det hela bra :

"Den stora konsekvensen av förbud mot vinster i välfärden är att det blir omöjligt att köpa av vinstdrivande företag. Köper man t ex medicin eller sjukvårdsutrustning av privata vinstdrivande företag så använder man i samma ögonblick välfärdspengar till vinster.

Problemet med inga vinster i välfärden är att i samma ögonblick man inför det har vi ingen sjukvård i Sverige längre. Ty alla som levererar mediciner och sjukvårdsutrustning är vinstdrivande företag.

De som gillar tanken på icke-vinstdrivande företag borde fundera på varför sådana inte överlever i konkurrensen.De borde ju, enligt retoriken, dominera marknaderna då de inte behöver uppvisa vinst. Något stämmer inte med retoriken.
"

Jag själv håller med till fullo, socialism innebär demokratins död, den innebär mänskligt lidande, det har de senaste 100 årens historia visat. Trots det finns det individer som mot all erfarenhet fortsätter att predika denna sjuka ideologi.

söndag 20 juli 2014

Demokrati satt på undantag

Den socialdemokratiske ordföranden i Åtvidabergs kommunalullmäktige hoppar av när demokratin sätts ur spel.

"Den demokratiska processen är satt ur spel när ett statligt verk kan och får behandla en kommun och dess invånare på det sätt som skett i Åtvidaberg.Via mejl meddelade Migrationsverket Åtvidabergs kommun med endast två dagars varsel att cirka 200 asylsökande skulle flytta in i det nedlagda Hotell Stallet i Åtvidaberg. Inget som helst samråd skedde med kommunen som ställdes inför fullbordat faktum. Att Stallet redan var uthyrt till ortens anrika och av medborgarna omhuldade fotbollsförening, Åtvidabergs FF, bekymrade inte Migrationsverket. ÅFF åkte ut på gatan trots ett hyreskontrakt som Linköpings tingsrätt i efterskott förklarat som giltigt."


http://www.aftonbladet.se/debatt/article19236515.ab

torsdag 17 juli 2014

Socialdemokratins kommunala politik i praktiken är dåliga exempel för resten av Sverige

Sämre resulat för simkunnighet
Sämre lärarlöner
Sämre skolresultat
etc etc

"Det är absurt att lokala socialdemokratiska misslyckanden ska utgöra grunden för nationella socialdemokratiska insatser."

http://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/siwe-simma-lugnt/

tisdag 8 juli 2014

Nuon - De som verkligen är ansvariga i Vattenfall

Vem har egentligen ansvaret ?
Ja inte är det regeringen, utan det är styrelsen som är satt att styra bolaget.

Vad säger då en av de huvudansvariga, nämligen  socialdemokraten, exministern och näringslivsprofilen Anders Sundström som ingick i styrelsen,,,

"Hur känns det att ha varit delaktig i ett av de sämsta affärsbeslut som har träffats i Sverige?
"Det är det du som säger. Sammantaget har värdet i Vattenfall stigit. Vattenfall är idag värt mer än när man startade resan i slutet på 1990-talet. Långt mycket mer."
Den tidigare näringsministern Maud Olofsson tycker att ni som satt i styrelsen har kommit alldeles för billigt undan. Håller du med om det?
"Det är hennes värdering. Jag vill inte kommentera det."
Höga företrädare för Socialdemokraterna, med Stefan Löfven i spetsen har gjort politiska poänger av Nuon-investeringen. Vad tycker du om det?
"Jag uttalar mig inte om det.""


http://www.di.se/artiklar/2014/7/8/s-toppen-lagger-locket-pa/

Styrelsen i Vattenfall har visat sin inkompetens och går fria utan ansvar trots att ansvaret ligger helt på dem, ett faktum som Lövfen och hans partikolleger är medvetna om men oärligt nog inte redovisar.



måndag 7 juli 2014

Sosse lever efter konceptet mycket vill ha mer (på skattebetalarnas bekostnad).

"EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson (S) försökte skaffa pensionspoäng på ersättningen från EU-parlamentet. Det skulle han inte gjort. Olle Ludvigsson, som fyller 66 i år, har sedan 2009 suttit i Bryssel för Socialdemokraternas räkning. I våras omvaldes han för en ny mandatperiod.
I sin senaste deklaration redovisade han de 823.000 kronor han fått i inkomst 2013 från EU-parlamentet som pensionsgrundande, genom att fylla i ruta 1.1..
Det slog Skatteverket ned på.
”Såsom EU-parlamentariker omfattas du av EU-parlamentets särskilda socialförsäkrings- och pensionsordning. Inkomsten är därför inte pensionsgrundande i Sverige” skriver Skatteverket i sitt beslut och påpekar att Olle Ludvigsson skulle fyllt i ruta 1.15 för ”andra inkomster som inte är pensionsgrundande”.

http://www.di.se/artiklar/2014/7/7/s-toppens-pensionsmiss/


 

Majoritetens diktatur råder inom EU.

http://www.di.se/artiklar/2014/7/8/wikstrom-inkuppad-pa-maktjobbet/ 

"Wikström valdes på måndagen till bas för det så kallade framställningsutskottet (Peti), som behandlar klagomål och synpunkter från vanliga EU-medborgare. Enligt den matematik som brukar fördela ordförandeposterna skulle visserligen Eleanora Evi från italienska Femstjärnerörelsen (M5S) ha fått uppdraget, men hon röstades bort med klara siffror.
Orsaken: parlamentets nya "maktallians" − de tre största partigrupperna med konservativa kristdemokrater, socialdemokrater och liberaler − gick samman för att inte ge några topposter till ledamöter från M5S och de andra partierna i EU-kritiska partigruppen EFDD.
Inte konstigt, tycker Wikström (Fp)."

Jo, ODEMOKRATISKT, detta är majoritetsdiktatur. Ingen repekt för de väljare (ganska många) som är EU-kritiska. 

torsdag 3 juli 2014

Den rödgröna röran

Socialdemokraten Johan Westerholm skriver : "Om nu inte Stefan Löfven lyckas dyrka upp blocklåsningarna så kan en röd-grön-rosa regering kan bli den sämsta regering vi någonsin haft sedan inrättandet av allmänna val och att vi sannolikt tvingas till ett extraval (den term vi använder för nyval) under 2015."

http://ledarsidorna.se/2014/07/och-solen-har-sin-gang/#comments


onsdag 2 juli 2014

Oljemyten uppdaterad

Jag skrev för ett tag sedan om oljemyten, dvs att oljan snart är slut, se Oljemyt

Om man får tro en del så är oljan på akut upphällning, så har varit fallet de senaste 50 åren enligt dessa...

Nyaste beräkningen flyttar nu slutdatum från 2065 till 2067. Då ska man veta att det finns stora okända resurser t.ex på de amerikanska skifferoljefälten. Sedan har vi Antarktis etc etc.
I takt med att vi går över till el/vätgasdrivna bilar så kommer slutdatumet att snabbt röra sig långt bort i framtiden, vi kommer aldrig att nå det.

Fakta om världens olja
ÅrÅrsproduktionKänd reservProduktionslivslängdOljan slut
198023 milj. fat683 milj. fat30 år2010
201131 milj. fat1653 milj. fat54 år2065
201432 milj. fat1688 milj. fat53 år2067