söndag 31 augusti 2014

Socialdemokraternas förslag strider mot konkurrenslagstiftning

Socialdemokraterna föreslår gratis WiF-nät i alla kommuner.

Partiet som ljuger om att om att något i Sverige "gått sönder" föreslår  alltså på fullt allvar offentligt via skattebetalarna betelat WiFi nät som ska konkurrera med privata företag.

Att det skulle vara "gratis" är ju en parodi i sig, det är skattebetalarna som skulle betala...
 
http://www.idg.se/2.1085/1.579459

Vem i riksdagen mörkar fakta om kommunisten Rossana Dinamarca ?

"Någon" har från en av riksdagens IP-adresser försökt ta bort fakta om Dinamarca på wikipedia...
Vad som "någon" i riksdagen inte vill ha skrivet på Wikipedia om riksdagsledamoten Rossana :
- - - - - - -
"Under 2011 rapporterades det i medier om att hon hade en av riksdagens dyraste, och minst miljövänliga, resenotor på hela 220 679 kronor. Detta på grund av sitt pendlande mellan boendeorten Trollhättan och sitt riksdagsuppdrag i Stockholm, resorna sker med flygplan och taxi. 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=4721161
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13700454.ab
- - - - - -

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rossana_Dinamarca

Kommunistledaren bor på Östermalm, partiet mörkar...

Vänsterpartiet mörkar att partiledaren Jonas Sjöstedt bor på Östermalm i Stockholm.Partiet mörkar genom att inte skriva ut bostadsort på valsedlarna.

Enligt Dagens Opinion  har Jonas Sjöstedts pressekreterare José Gutierrez "inte noterat" att bostadsorten – stadsdelen Östermalm – inte nämns, men ser inget konstigt.
"Det är ingen hemlighet att hans bostad i Stockholm ligger på Gärdet", säger Gutierrez till Dagens Opinion.

Men Dagens Opinion noterar även den nyansen.
"Gärdet är beläget på Östermalm", skriver tidningen.

http://www.di.se/artiklar/2014/8/29/jonas-sjostedts-snobbiga-adress-morkas/

Vilken fjant... och barn satta i privatskolor i strid med den röde profetens egen ideologi ...

Sydkorea går mot utplåning...Sverige mot misär.

"Sydkoreas befolkning kommer att dö ut innan år 2750, på grund av landets låga födelsetal. Det slår en ny rapport fast, rapporterar Financial Times.
År 2621 kommer den sista sydkoreanen födas, enligt domedagsrapporten som tagits fram av parlamentets forskningstjänst.
I Sydkorea föds det 1,3 barn per kvinna, vilket placerar landet i botten bland världens länder, efter både Kina och Japan."
 
http://www.di.se/artiklar/2014/8/26/da-utplanas-sydkoreas-befolkning/

En (den enda?) fördel med massimmigrationen till Sverige är väl då att vi inte går samma öde till mötes, tvärtom kan vi se fram emot att 2750 vara ett land med en exploderande befolkning och massiv utbredd fattigdom.  

Sverige är ett U-land år 2750.

lördag 30 augusti 2014

Tomma hot från den röda knähunden

Den före detta kommunisten Jonas Sjöstedt (medlem i kommunistisk ungdom etc) försöker sig på att skälla lite...

"Tidigare har Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt sagt att han inte är beredd att rösta ner en rödgrön minoritetsregering trots att V stängs ute. Detta för att han inte vill ha kvar Fredrik Reinfeldt som statsminister.
Men på SvD Brännpunkt skärper han nu tonen mot Stefan Löfven, och skriver att Socialdemokraternas partiledare inte ska lita blint på att ha Vänsterpartiets stöd när exempelvis en budget ska röstas igenom."


http://www.di.se/artiklar/2014/8/30/sjostedt-skarper-tonen-mot-lofven/

Snälla nån, vilken fjant. Han har absolut inget att komma med, han är och förblir en lydig knähund till socialdemokraterna, tillbaka till hundkojan med dig Sjöstedt med svansen mellan benen ...

fredag 29 augusti 2014

Idioter inom allians och socialdemokrati

"Försvarsmakten får köpa 60 nya Gripen-plan. Detta trots att Schweiz sagt nej och exportaffären med Brasilien ännu inte är klar.

Enligt ett tidigare beslut i riksdagen är en förutsättning för den svenska anskaffningen av den nya Gripen-planen att det finns ett annat partnerland som också köper planet.

Regeringen gör nu en annan tolkning av riksdagsbeslutet och går själva vidare. Anskaffningen väntas kosta runt 90 miljarder kronor under 30 år.
Enligt Svt har regeringsbeslutet förankrats hos socialdemokraterna innan det togs."

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article3843719.ece

Idiotin fortsätter alltså, ytterligare ca 90 miljarder på plan vi definitv inte behöver, vi har redan hundratalet JAS av första modellen, många i malpåse, vi har inte råd att låta piloter flyga dem etc. 

Detta är ren och skär idioti. 

Man bryter t.o.m. mot det uppsatta kravet om att det ska finnas ett annat land som köpare.

Djävla ansvarslöst !

JAS blev den gökunge kritikerna signalerade för. Den har ätit upp försvaret och fortsätter nu att göra djupdykningar i skattekistan. Skola/vård/omsorg är uppenbarligen inte högprioriterat, däremot att hålla liv i företaget SAAB, fy fan !



Fitt(s)tim

Sossarna gråter blod över nyheten att alliansen tänker göra exakt det som sossarna själva började med när de stoppade enskilda budgetdelar för alliansen. Vilka kärringar .. oroligt ser S-höjdarna makten glida dem ur händerna. Låt oss hoppas att de får stå vid sidan om i många år till.


http://www.di.se/artiklar/2014/8/29/s-toppar-en-krigsforklaring/

torsdag 28 augusti 2014

Mobergs sura sylt





Martin Moberg tillhör inte de skarpaste röda lingonen. Det blir mest möglig sylt av allt han skriver.

Han älskar att kritisera RUT, nu senast idag :

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/08/ja-visst-ar-det-kappratt-at-hlvete.html

Min kommentar :

Eftersom staten går plus på RUT så är dina kommentarer bara tragikomiska.

En omsättning på miljarden (50% via sjatteavdrag och 50% från privatperson) och aktieutdelning på ca 10 miljoner / år ... inte mycket att himla sig över ...

Lönerna är väl enligt kollektivavtal ... 12000 avser ju deltid, anser du att en heltidslön för att klippa gräs eller städa ska ge 30000:- i månaden ?


Vänsterkollegorna  Jan Andersson/Magdalena Andersson är inte mycket bättre han, de skriver "De små företagen måste få en större andel på de stora jättarnas bekostnad. Det ökar mångfalden och får ner priserna samtidigt som möjligheterna för vissa ägare att personligen skära guld med täljkniv blir mindre."

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1755&blogg=66627

Visst är det bra med många små företag men att påstå att den som byggt upp ett företag med miljardomsättning och därmed blir miljonär kan "skära guld med täljkniv" är ju bara löjeväckande det med. Upp till bevis Magdalena Andersson, starta du ett privat företag som växer till miljardomsättning, det är ju så enkelt... ta fram din täljkniv du ...

lördag 23 augusti 2014

Brist på logik inom S-leden

Socialisten/socialdemokraten Bror Perjus skriver om den stora strömmen in till vårt land : "i ett längre perspektiv tillför de det svenska samhället omätligt stora värden."

http://brorperjus.blogspot.se/2014/08/in-i-det-sista-hoppades-jag-pa-reinfeldt.html

Min kommentar :

Om det vore sant så ta in ett par miljoner till då...

Tyvärr har ju forskning visat att inte ens arbetskraftsinvandringen som skedde på 60-talet till slut var lönsam pga mycket stora kostnader för förtidspensioneringar etc...

Den som då tror att arbetslöshetsinvandring (när det redan råder massarbetslöshet i vårt samhälle) skulle ge plus i slutet är nog missledd.


måndag 18 augusti 2014

Fel lö(s)ning som vanligt

Roger Jönsson (s) skriver om att införa "vänskapstid" för de gamla. Att de gamla ska ha regelbunden kontakt med andra vuxna som de kan fika med, prata med etc. Rätt tänkt men som vanligt hamnar sossen fel.

http://rogerjonssons.blogspot.se/2014/08/vi-ska-infora-vanskapstid-i.html

Detta är något jag alltid förespråkat som ett av många alternativ. Detta kan ingå som möjligt val av arbetsuppgift för arbetslösa som ska utföra samhällelig arbetsplikt. Kostar oerhört lite extra för samhället, ger mycket för de gamla och även för de arbetslösa.

Ordinarie utbildad personal ska istället ägna sig åt det de är utbildade för i sina dagliga sysslor.  DET förstår inte en socialist som Jönsson som vill använda sig av ineffektiva och dyra lösningar.

Arbetsplikt för arbetslösa i form av samhällstjänst bör ligga på 20-30 timmar i veckan. 
Utöver ovan nämnda finns det behov av vuxna som går i grupper på stan, på tunnelbanor, tågstationer,  Vuxennärvaro (t.ex 2-3 st / klass) i skolan som motmedel mot mobbning och störande beteende etc.

De som vägrar utföra samhällstjänst ska givetvis ha sämre ersättning.

söndag 17 augusti 2014

Katrine Kielos, Pravdaist

Och i ett alternativt Universum sitter Katrin Kielos och spånar ....

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article19376630.ab

"Man skulle kunna tycka att detta var ett väl magstarkt budskap från en statsminister som har sänkt skatten med mer än 130 miljarder kronor."

Mja... stat/kommun/landsting tar in MER skatter totalt sett nu än 2006 trots global kris etc ... i Kielos värld är det givetvis att svära i kyrkan att sänka skatt på arbete. Fakta kvarstår, skatteintäkterna har ökat, vi satsar mer än någonsin på skola/vård/omsorg.

 "Det var skattesänkningarna som skulle sätta Sverige i arbete enligt Moderaterna men i dag är arbetslösheten högre än när Fredrik Reinfeldt tillträdde."

Nu var ju arbetslösheten 2006 under förra S-regeringen och god global ekonomi ungefär lika stor som nu under katastrofala globala förhållanden. Det betyder att alliansen fört en betydligt bättre politik.

" Men när barnen lär sig mindre i skolan och Fas 3 är en större arbetsgivare än Volvo AB blir de osäkra."

Skolan kommer att ta decennier att återställa, sosseriet har inte lösningar. Vem var stor "arbetsgivare" under förra S-regeringen, jo Göran Persson som slängde ut hundratusentals i förtidspension för att putsa arbetslösheten. Vad planerar de nu ? Jo att hitta på positioner inom det offentliga och låta de som arbetar betala.

" bristerna i välfärden, utförsäkrade cancersjuka och vårdcentraler som säljs för en spottstyver till Moderaternas kompisar."

 Brister finns och har alltid funnits, värre blir det med rådande asyl/flyktingpolitik. Före detta S-riksdagsmän sågs dra nytta av utförsäljningen som pågick även under sosseriet ...

Katrine Kielos är en sann partiprofet som skulle kunnat få en hög position på Pravda under Sovjetunionen... nu får hon nöja sig med ledarredaktionen på Aftonbladet, en position som är som klippt och skuren för dessa röda partiprofeter som skriver utan eget tänkande. DDR är inte dött, det lever vidare på Aftonbladet !

Fackförbundet kommunal hotar svensk demokrati

" Fackförbundet Kommunal stoppar montering av SD-affischer och körning med bussar med SD-reklam i Stockholm city. Skyddsombudet Stephan Gard säger till SvD Näringsliv att Sverigedemokraternas affischer tidigare vandaliserats och att arbetsgivaren inte kan garantera att det inte uppstår hot och våld med anledning av affischerna.
– Folk kanske kan hälla färg, kasta sten eller säga dumma saker till förarna. Det kan jag inte acceptera, säger han till tidningen.
Tidigare har SD:s annonser stoppats av Skånetrafiken och i Södertälje"
Oavsett vad man anser om SD's politik är saken klar, socialister är sig lika, de är och förblir ett hot mot demokratin.

Ansvariga inom kommunal bör åtalas för brott mot demokratins regler inför stundande val.

Sanningen skymtar fram

Statsminister Reinfeldt har nu öppet erkänt det som många svenskar vetat om i årtionden.
Den svenska välfärden har hotats och fortsätter att hotas av en överdådig och naiv asyl- och integrationspolitik.

Vi har och fortsätter i allt högre grad att stå inför valet att välja mellan att fortsätta den skandalöst dåliga politiken att ta emot mångdubbelt fler än vi kan hantera i vårt samhälle och urholka välfärden eller att ha en nykter och balanserad politik och en starkare och starkare välfärd.

Vi har i årtionden matats med lögnerna om att invandringen är lönsam, vi vet att inte ens arbetskraftsinvandringen på 60-talet i slutändan var lönsam pga stora förtidspensioneringar inom de grupperna. Endast en idiot kan väl tro att arbetslöshetsinvandring skulle lyckas där arbetskraftsinvandring inte ens fungerade ...

Det finns inga bostäder, det finns inga arbetstillfällen och trots det så vägrar dagens politiker att strypa införseln.

Reinfeldt säger "Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat men det är verkligen människor som flyr för sina liv” och uppmanade svenskarna att "öppna sina hjärtan,"

Detta är mycket naivt. Vi kan hjälpa kanske hundrafalt fler i sina närområden om vi verkligen vill visa humanitet och uppnå en effektiv insats.

Reinfeldt har nu visat att alliansen och de rödgröna sitter fast i exakt samma fälla och därmed finns det inget som helst hopp att det svenska välfärdssamhället kommer att bestå. Nedmonteringen startade för flera årtionden sedan och accelererar i allt högre takt.

Sverige kommer att bli allt fattigare, Sverigedemokraterna kommer att fortsätta att växa och till slut om ca 20 år så kommer konflikterna i vårt samhälle att vara oerhört mycket allvarligare än idag men då är det redan för sent att korrigera de monumentala misstag som begåtts och fortsätter att begås.

Sveriges förmåga att hjälpa andra i nöd kommer därmed att minska allteftersom välståndet raseras.

Åtgärderna kortsiktigt från dessa naiva politiker kommer att vara att kraftigt höja skatterna ånyo på de som arbetar. Sverige blir fattigare, svenska medborgare vaknar upp i ett samhälle där inget längre är som det en gång var. Skola, vård och omsorg kommer att kollapsa.

Spiralen neråt går tyvärr inte längre att hejda, Sverige skulle behöva modiga och kloka politiker som vågar välja rätt, tyvärr har vi inte dessa politiker. Politikerna arbetar inte längre för de svenska medborgarna, de har övergett oss.

lördag 16 augusti 2014

Wallström, Persson, Sahlin...

Alla gamla stofiler dammas av och är tänkbara kandidater för en rödgrön regering. Så dålig är numera socialdemokraternas bredd när det gäller politiker att man inte har annat än det gamla gardet att komma med. 

Gamla politiker, samma gamla destruktiva politik och nu 2014 ännu värre när de planerar att regera med extremister inom miljöpartiet och vänstern ... det svenska samhället och dess välfärd är hotat, samma sak med privatekonomin för den arbetande svensken.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19373293.ab

torsdag 14 augusti 2014

En röd lögn av många

Daniel Swedin på Aftonbladet sprider den röda lögnen om RUT-reformen.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article19364996.ab

Han skriver :
"Det är ingen slump att äldre över 65 år är den grupp som i störst utsträckning använder sig av rut-avdraget.
Men för att över huvud taget få göra avdraget måste man ha en viss inkomst - eftersom det är ett skatteavdrag.  Äldre med låg pension har ingen chans att få fullt rut-avdrag - för att få det måste man tjäna ungefär 250 000 om året. Däremot får alla vara med och betala för avdragen."

1. Ja, man måste betala skatt för att kunna göra skatteavdrag, något som Swedin inte verkar förstå.
2. RUT är till för att möjliggöra köpande av tjänster genom att minska skattekilen. Att alla inte kan eller vill utnyttja "fullt rut-avdrag" är rätt oväsentligt. Avsikten är inte att alla ska köpa maximalt med RUT...
3. Daniel Swedin påstår att "alla får vara med och betalala för avdragen". Denna lögn sprids av de rödmosade hjärnorna. Faktum är att reformen istället ger plus totalt sett i statskassan vid den omsättning som RUT nu har genom att ge inkomster från RUT-orna i form av löneskatter, arbetsgivaravgifter, bolagsskatter, moms samt minskade kostnader för arbetslöshet.

Att Daniel Swedin ljuger i Aftonbladet borde oroa oss mer än att en vänsterpartist sagt "tjänstefolk" i tv.

måndag 11 augusti 2014

Livspusslet med S

Katrin Kielos, en röd profet skriver idag i Aftonbladet under rubriken "Livspusslet med M" sina vanliga osanningar och skeva bilder. Denna gång använder hon även bilden av en tårögd svart amerikansk kvinna och försöker försåtligt koppla denna bild till alliansen.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article19339785.ab

På samma sätt kan vi då resonera att med S blir livspusslet snarlikt t.ex. denna nordkoreanska pojkens vi ser i bild här...



Koreanernas livssituation visar att det finns helt andra sorters livspussel.
Att politiska frågor kan diskuteras på mer än ett sätt.
Att de samhällen vi skapar får konsekvenser för de ­svagaste.
Det är någon ­variant av detta som vi också kan få se i Sverige med de rödgrönas förstörelse av vårt välfärdssamhälle ... eller hur Katrin Kielos ...

fredag 8 augusti 2014

Löfvens löften inget värda

Socialdemokraternas senaste miljardreform med 20.000 traineejobb inom äldreomsorgen är sannolikt omöjlig att genomföra. Det hävdar experter på regeringskansliet som granskat förslaget.

Men frågan är nu om reformen går att sjösätta. Enligt de experter på regeringskansliet som granskat förslaget är att svaret sannolikt nej.
Orsaken är att traineejobben till 100 procent ska subventioneras av staten, vilket uppges strida mot EU:s konkurrensregler.
”Regeringen bedömer det som närmast uteslutet att EU-kommissionen skulle godkänna ett stöd som innebär en 100-procentig subvention till arbetsgivaren”, står det i ett arbetsmaterial från regeringskansliet som di.se tagit del av.

”Ett förslag som är oförenligt med statsstödsreglerna får inte genomföras. Görs det ändå kan medlemsstaten fällas för fördragsbrott av EU-domstolen”, skriver tjänstemännen vidare.

Statens kostnad för de nya traineejobben beräknas till 2,8 miljarder kronor. Di.se har tidigare rapporterat att mer än 400 miljoner kronor av stödet kan komma att gå till privata företag.

http://www.di.se/artiklar/2014/8/7/de-kan-stoppa-lofvens-nya-jobbsatsning/

Svetsare, bli vid din fog !

Blir man dum av hip-hop ?

Knappast, men nog finns det idioter inom alla delar av samhället..

"Terrororganisationen Islamiska staten, tidigare Isis, har skapats av judar och av USA. Det påstår en känd svensk artist i ett inlägg på Instagram."

"Varför? Jo för samma personer som skapat isis är samma personer som styr median. Högt uppsatta zionister..."

"Lite längre ned i kommentarflödet skriver Mattar att det är USA som ligger bakom och har skapat terrorgruppen för att längre fram kunna ”krossa” den.""

Jacques ”Jacco” Mattar i hip hop-gruppen Labyrint kommer med dessa intelligensbefriade påstående som innehåller antisemitism.

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/artist-anklagar-judar-pa-instagram/

torsdag 7 augusti 2014

Problem med begrepp inom socialdemokratin

Jan Andersson (S) har svårt med begreppen. När Jimmie Åkesson (SD) beskriver att vår tids största hot är islamismen och jämför islamism med nazism och kommunism så spinner Jan Andersson runt i sin iver att fläcka ner SD.

Därmed tappar nämde socialdemokrat fotfästet. Att ktitisera islamism är tydligen enligt Jan att vara islamofob.

NEJ Jan Andersson , islamism är en militant syn på religionen islam och har som mål att förena jorden under ett islamiskt styre med sharia lagar. DETTA ska kritiseras i varje aspekt och bemötas med avsky. 

Jan Andersson pratar om SD's förflutna rötter som delvis är nazistiska, tja, det finns även nazistiska rötter i socialdemokratin med sin rasfilosofi som rådde när det begav sig. Lika illa är de socialistiska rötterna.

Jan Andersson nämner också att det är stora skillnader mellan nazism och kommunism, ja givetvis finns det skillnader, MEN, samhällen styrda av ideologier som nazism, fascism, kommunism, socialism och religiös fundamentalism har alla det gemensamt att de är vedervärdiga diktaturer som begår extrema övergrepp. 


http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1755&blogg=66258

Avslutningsvis, endast en oerhört naiv människa kan vara så blind för dagens verklighet att inte inse att islamismen ÄR det enskilt största hotet som vår värld står inför i nuläget.

Birgitta Dahl's favoriter i fängelse för folkmord

"Två av de högst uppsatta ledarna för Röda khmerernas regim i Kambodja får till livstids fängelse.
Nuon Chea - chefsideolog och "Broder nummer två" - och statschefen Khieu Samphan döms i den FN-stödda krigsdomstolen för brott mot mänskligheten."

"Röda khmererna
Röda khmererna växte sig starka i början på 1970-talet när USA bombade Kambodja för att komma åt försörjningsleder till Vietnam och flera tusen människor dödades.
I april 1975 störtade Röda khmererna en USA-stödd regim. Omedelbart inledde de en mycket brutal samhällsomvandling som gick ut på att förvandla Kambodja till ett utopiskt bondesamhälle.
Landet förvandlades till ett slavläger präglat av svält, avrättningar, sjukdomar och tvångsarbete.
Över två miljoner människor – nästan en fjärdedel av befolkningen – dog.
Vietnam invaderade Kambodja och avsatte rödakhmer-regimen i januari 1979. Ockupationsmakten blev kvar i tio år. Röda khmererna fortsatte som gerilla till slutet av 1990-talet."

Birgitta Dahl, före detta socialdemokratisk riksdagspolitiker / talman kan nu med sorg se denna nyhet, hon stödde Pol Pot regimen och ansåg att västmedia ljög om denna vänsterregim. Dahl har ju även bakgrund i att stödja den kommunistiska ockupationen av Sydvietnam.


http://www.expressen.se/nyheter/roda-khmer-ledare-domdes-till-livstid/


Spridning av EBOLA

Först slog USA till och förde två smittade från Afrika för att för första gången i världshistorien se till att ebolaviruset kommer till en ny kontinent.

Nu vill ju inte spanjorerna vara sämre utan tar hem en smittad präst och tar därmed viruset till Europa.

http://www.expressen.se/nyheter/spansk-prast-smittad-av-ebola-viruset/

Varför inte istället föra mer resurser till de drabbade i berörda länder istället ? 

Det spelar ingen roll hur mycket säkerhetsarrangemang man bygger upp runt de som nu flyttats, det är oansvarigt av inblandade regeringar/beslutsfattare att göra detta.

onsdag 6 augusti 2014

Sverige klättrar i välståndsligan

"Sverige klättrar i den internationella samarbetsorganisationen OECD:s mätningar av hur välståndet utvecklats i OECD-länderna. Enligt nya siffror från OECD går Sverige från plats tolv 2006 till plats sju 2013. Även om man ska tolka förändringar med viss försiktighet så är det en glädjande nyhet och ett tecken på att Sverige fortsätter att utvecklas i rätt riktning efter att i årtionden halkat efter många jämförbara länder."

 http://www.di.se/artiklar/2014/8/7/debatt-vara-reformer-har-lyft-sverige/

Inte riktigt vad de ljugande socialisterna påstår i sin propaganda...

Olämplig som politiker

Omar Omeirat står som 21:a namn på Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Filipstad - men han kandiderar inte längre.

"Hela den muslimska världen sitter och tittar på medan våra syskon i Palestina blir slaktade av judesvinen. Må Allah stärka alla som försöker försvara Palestina, må Allah vara barmhärtig mot dem döda muslimerna, amin", skrev Omeirat.

När Socialdemokraternas ordförande i Filipstad, Åsa Hååkman Felth, gjorde honom uppmärksam på att uttalandet var olämpligt, ändrade Omeirat statusen - och skrev "sionistsvin" i stället för "judesvin".
Senare samma dag hoppade Omeirat av politiken.

http://www.expressen.se/gt/politiker-lamnar-efter-inlagg-om-judesvin/

 Ännu en, denna gång en centerpartist : Petronella Petersson

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5930985


Irene Wennemo brinner för fel politik

Den politiskt obalanserade journalisten Irene Wennemo på aftonbladet skriver om branden i Västmanland och givetvis är det alliansens fel på något sätt ...

Hon inleder med att skriva "Regeringen struntade i extremväderhoten" och implicerar därmed att händelseförloppet är alliansregeringens fel ...

Hon avslutar med att skriva "Visst är det bra att EU-länder kan hjälpa varandra i nödsituationer. Men att beredskapen för att hantera allvarliga skogsbränder inte är högre, trots larmen från berörda myndigheter, är anmärkningsvärt."

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/irenewennemo/article19319439.ab

 Wennemo försöker ta politiska poänger på en naturkatastrof som inte inträffar ofta i Sverige.

För det första kan hon lika gärna då skylla på den gamla, av henne så omhuldade, socialistregeringen som även den var medveten om alla larm om förändringar i det globala klimatet och som inte byggde upp en organisation för att hantera extrema naturkatastrofer av den här storleksordningen.

För det andra kan vi inte motivera  (i nuläget) att bygga upp en oerhört dyr infrastruktur som bara kommer att stå till ingen nytta årtionde efter årtionde. Därför är det just korrekt hanterat att EU-länder var för sig har en begränsad insatsmöjlighet och att när behov uppstår så hjälps länderna åt.

Irene Wennemo har ingen trovärdighet, det har hon bevisat gång pågång, hon är en simpel politisk profet som sprider falska budskap.

Uppdatering : Wennermo fortsätter sitt malande ...

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/irenewennemo/article19328910.ab

Hon skriver :

"Försvarets nyköpta helikoptrar är dessutom inte utrustade för att bekämpa bränder. De är - till skillnad från de gamla som nu är avvecklade - inte utrustade med brandtunnor."

Som om släckning mha tunnor under helikoptrar skulle ha någon påverkan  på en brand av denna karaktären ...

Hon fortsätter : "Nu verkar emellertid Reinfeldt ha insett allvaret i situationen. I dag uppger han att han ska åka till det drabbade området."

 Vad Wennermo anser att Reinfeldt ska göra är höjt i dunkel, ta ett spann vatten och hjälpa till ?

"Regeringen har dessutom beslutat att tillsätta en utredning som ska utvärdera erfarenheterna av den stora branden i Bergslagen. Något som Aftonbladets ledarredaktion redan i går ställde krav på."

Tror Wennermo att Aftonbladets "krav" varit pådrivande ? En utredning gjordes väl även efter katastrofen i Thailand som sdkedde under S-regeringens halta och lytta styre ... detta är väl praxis, eller vad tror Wennermo egentligen ?

Wennermo är och förblir en utomordentligt dålig journalist, en ren partiprofet.



Avslöjande om asylbedrägerierna, rättssamhällets kollaps

https://www.youtube.com/watch?v=n6kMJW8zy1E
 

Socialdemokratiska politiker har svårt att lära sig

Socialisten Roger Jönsson (före detta lärare ?) driver tesen att fler lärare löser skolans problem.

http://rogerjonssons.blogspot.se/2014/08/vara-barn-och-ungdomar-behover-fler.html

Men det har ju rapporter tidigare visat inte är den svenska skolans problem.

Min åsikt : Vi ska ha färre lärare men bara bra lärare ! Socialdemokrater tror som vanligt att det bara är att ösa på mer och mer resurser så löser sig allt, oerhört naivt och verklighetsfrånvänt.

måndag 4 augusti 2014

Kommuner slösar som vanligt

Vissa kommuner ägnar delar av sin budget åt att erbjuda gratis internetuppkoppling genom att bygga upp en WIFI struktur på gator och torg.

http://www.di.se/artiklar/2014/8/4/allt-fler-kommuner-infor-gratis-surf/

Pengar som skulle gå till skola/vård/omsorg används istället för att konkurrera med privata alternativ (t.ex surf via 3g), beklämmande och detta borde strida mot lagen.

Enn Kokk gav upp.

Enn Kokk (estländare från början) , en av de mer röda socialisterna inom socialdemokratin, skriver på sin blogg att "Jag tror inte på nationalkaraktärer, men jag kan inte hjälpa att det i mitt huvud dyker upp en sådan, som tillskrivs ester: Eesti jonn. Den som besitter den här förment estniska egenskapen är oböjligt egensinnig, på gränsen till tjurskallig. Grundtanken bakom den här nationalkaraktären är förstås att esterna, trots århundraden av förtryck och främmande herravälde, ibland låtsades foga sig men egentligen aldrig i grunden gav upp. "

 http://enn.kokk.se/?p=34105

Nåväl, på Enn Kokk stämmer det ju inte helt in, förvisso är han väldigt tjurskallig, det är helt uppenbart.

Enn Kokk är även rent oförskämd (vilket inte är ett estniskt drag) mot de som inte faller in under hans röda baner (kritik är minst sagt obekvämt och svårt att hantera för Enn och de röda).

Man kan notera att Enn Kokk gav helt upp och lade sig platt ned tillsammans med sitt röda parti vad gäller rysslands dåvarande ockupation av Estland när det begav sig under efterkrigstiden fram till det att det sataniska sovjetimpereriet föll.

Ockupation är ockupation men så såg inte Kokk och hans partibröder på de ryska stövlarna som våldtog Estland  och så många andra länder under årtionden.

En annan intressant sak, Kokks fru, fd talmannen och socialdemokraten Birgitta Dahl hade en märklig inställning vad gäller den vedervärdige massmördaren Pol Pot i Kambodja som hon stödde ("Kritiken mot Kambodja är lögn eller spekulation."). Delade Kokk det stödet till Pol Pot när det begav sig ? 

Samma Dahl stödde ju för övrigt den Nordvietnamesiska attacken och ockupationen av Sydvietnam. Hon hävdade vidare att de vietnamesiska flyktingarna "ingenting hade att frukta av den nya regimen".

Olika blodbestänkta regimer var ju med i samma nätorganisation som de svenska socialdemokraternas parti till alldeles nyligen när de föll i nordafrika...

Makten är allt för socialister...

https://www.youtube.com/watch?v=a2sONWH8FvI 

S och arbetslöshet

Socialisten Martin Moberg basunerar ut sina tirader :

"För det som man vill ha, är ett arbete att gå till och att få en lön varje månad. För att det ska bli så, behövs det en ny regering. En regering som utgår från en människosyn, som till skillnad från Reinfeldts regerings, tar hänsyn till var arbetslös förutsättningar att komma tillbaka i arbete och som leder till politiska förslag med samma andemening. För en del behövs det satsningar på utbildning och anställningsstöd, för andra behövs det istället t ex praktik ute på arbetsmarknaden med anställning efteråt då man är utbildad redan som det är (inget praktik på praktik inte...). Det gäller att alltså utgå från den enskilde och vad hen behöver för stöd mm. Det är dags att sluta med att klumpa ihop alla arbetslösa och skuldbelägga dem för deras situation, ty arbetslös det kan vem som bli. Mm det här med Fas 3 ja, det är ett jävla skit som baxats ända hit men nu räcker det"

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/08/fas-3-ett-javla-skit-som-baxats-anda-hit.html

Min kommentar :
Samma gamla tomma meningslösheter.

Martin Moberg vet att senaste S-regeringen hade ungefär lika stor arbetslöshet under betydligt bättre globala förhållanden.

Tomma fraser är allt du han och socialdemokraterna har att komma med, tyvärr.


PS - Att använda uttrycket  "ett jävla skit som baxats ända hit" refererar till Kjell Olof Feldt och löntagarfonderna. 
 Meidnerfonderna var det största socialistiska projekt socialdemokraterna gett sig in på och som , ifall det införts som det ursprungligen var tänkt, hade avskaffat privat ägande av medelstora/stora företag i Sverige. Sverige hade därmed hamnat i en situation mer lik Östtyskland, speciellt när man tar in andra "projekt" som S ägnade sig åt i form av åsiktsregistrering på arbetsplatser, egen säkerhetspolis styrd av partiet, motstånd till privatägd radio/TV, önskan att förbjuda parabolantenner etc.

Att jämföra FAS3 (vilket i sig är en ineffektiv och dålig reform) med Meidnerfonderna är osmakligt.  Meidnerfonderna, som de var tänkta, var ett stort hot mot demokratin i vårt land.

söndag 3 augusti 2014

Fel på innehållet i första hand, inte ledarens image.

Katrin Kielos, S-profet på vänsterkanten oroas över att Lövfen inte ser ut som en regeringsledare och att detta kan påverka valet ? Hon jämför med Englands labourledare Milliband som har problem med sin yta och anför rädsla för att Lövfen har samma svagheter.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article19308211.ab

Löfven har förvisso inga stora erfarenheter inom politikens hemisfär men dennes stora problem är nog inte hans personliga image (även om den kan kritiseras i sig baserat på hur han agerat tidigare som fackledare etc) utan snarare innehållet eller snarare bristen på innehåll i den politik som hans parti visar upp.

Utöver brist på politik så vill Socialdemokraterna regera till varje pris och för att nå sitt mål är de beredda att göra stora eftergifter till det gamla kommunistpartiet (numera kallat V) och ett miljöparti som har en politik som hotar den svenska välfärden. I värsta fall tvingas de halta fram som en minoritetsregering med stöd av Fi som är än mer extrema och som i sin kärna har en extrem vänster.

Detta är något att oroa sig över men det undviker givervis en vänsterprofet som Kielos att nämna.

PS - "Han vars namn vi glömt", den där som kom emellan Sahlin och Lövfen, han hade problem med sin image däremot och utöver det hade satt på sig en kostym som var många storlekar för stor ...

Den socialdemokratiske bloggaren Johan Westerholm skriver

http://ledarsidorna.se/2014/08/nervost/

och verkar ha insett detta faktum och förutom hans välgrundade kritik av partisyster Veronica Palm

"Oacceptabelt och sanslöst dåligt omdöme av Palm vilket enligt Ledarsidorna.se direkt diskvalificerar henne från att få den efterlängtade ministerposten. Hon kan, med viss fördel, fortsätta springa runt i Riksdagen tillsammans med övriga i gapvänstern med denna typ av utspel. Av ansvarstagande ministrar krävs andra kvaliteter och om det var för att få fler medelklassväljare i storstäderna, de som lättast byter block, som hon trodde att hon skulle attrahera genom att ställa sig i försvar för det politiska våldet så trodde hon fel.
Hon har givit moderaternas kampanjstab en extra gåva som, enligt säkra källor, de inte kommer lämna outnyttjad. Moderaterna kommer nämligen ånyo gå in i en personfixerad kampanj vilket Katrine Kielos påminner oss om idag och där de inte lyckas slå hål på Stefan Löfven kommer de definitivt lyckas med att lyfta fram ministerpretendenten Veronica Palm som representant för en hysterisk gap-vänster som gillar politiskt våld. Sen är saken biff helt enkelt, i varje fall i det strategiskt viktiga Stockholm Stad där Palm nu ser ut att, som distriktsordförande, leda socialdemokraterna till ett tredje katastrofval i rad. Siffrorna från EUP-valet torde givit vem som helst utom Palm signalen att det är dags att göra något annat men hon väljer som sagt en annan väg. Gapvänsterns."

så oroas han över just en framtida koalition med V och Mp ...

"Det finns en nervositet att Stefan Löfven, om han inte lyckas bryta upp blocken, tvingas sälja ut stora delar av den egna politiken till förmån för extremer som Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ."

 han fortsätter

"Om nu det parlamentariska läget skulle bli för svårt att lösa efter det att talmannen eventuellt givit Löfven i uppdrag att bilda regering är det Ledarsidorna.se bestämda uppfattning att Löfven bör gå tillbaka till talmannen och meddela att socialdemokratin hellre avstår från makten än att sätta sig i en regering där alltför mycket av den egna politiken varit tvunget att säljas ut till förmån för främst Miljöpartister. Det skulle sannolikt till och med vara att visa styrka än mer och sikta på 2018 istället. Frågan är bara om Löfven kan stå emot sitt VU där. För det är inte bara Palm som är sugen på att bli minister, även Mikael Damberg är beredd att göra rätt stora offer för att få förmånen att ha titeln ”minister” på visitkortet. Och det finns fler ändå som är beredda att sälja ut rätt mycket vilket, om så blir fallet, blir socialdemokratins dödsstöt eftersom sådana som jag skulle lämna partiet i något som kan liknas vredesmod."

 Man kan ju hoppas att Westerholm och andra socialdemokrater gör slag i saken, hoppar av och bildar ett nytt parti där man rensat bort de vänsterextrema och de inkompetenta...