söndag 19 januari 2014

Välfärden eller skatten, vad är viktigast...?

Martin Moberg socialdemokrat (s) / socialist (s) repeterar sina tirader alltsomoftast på sin blogg.

Efter att jag påpekat ett flertal gånger att Moberg publicerat felaktig faktainformation och trots det då fortsätter att sprida det som då är att betrakta som lögner så blev jag givetvis blockerad att skriva kommentarer hos honom.

Hans senaste bloggning är "Välfärden eller skatten, vad är viktigast...?"

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/01/valfarden-eller-skatten-vad-ar-viktigast.html

Vad herr Moberg glömmer i sitt generella tänkande är att det är endast en liten del av skatterna som går till välfärdens kärnområde (skola/vård/omsorg).

Han glömmer att vi har en på många punkter mycket dåligt organiserad välfärd där vi har läkare som ägnar minst tid i västvärlden åt sina patienter, där vi har poliser som trots att de blir fler och fler gör allt mindre, poliser som kan sitta en hel dag för att försöka knappa in ett ärende i ett IT system från helvetet.

Han glömmer att det finns exempel på avdelningar inom sjukvården som med egen planering/schemaläggning lyckats uppnå enormt mycket bättre resultat till fördel för både patienter och personal utan att en enda skattekrona extra behövts.

 Han glömmer att det finns uppskattningar på att offentlig upphandling slösar bort kanske 100 miljarder om året på dåliga upphandlingar.

Han glömmer att miljarder slösas bort på att bygga monument över politiker, det kan vara stora belopp som 100-miljonersälgar eller mindre belopp (tiotusentals kronor) på tänkarmössor åt politiker som uppenbarligen inte kan tänka, eller varför inte veckolånga suparresor till rivieran.


Han glömmer mycket, den där Moberg, men så är han ju en alldeles särdeles dålig politiker vars enda vapen är att höja skatterna och ösa mer resurser över verksamheter som drivs så dåligt,

 

 Bra eller dåliga politiker, vad är viktigast ? Rösta bort dåliga politiker som inte kan lösa samhällsproblemen, bara förvärra dem !