tisdag 17 oktober 2017

Framtiden är väldigt mörk

ledarsidorna.se skriver om den stora pensionsbomben som briserar i framtiden pga regeringens katastrofala migrationspolitik.

"Pensionsmyndigheten fick i regleringsbrevet för 2017 regeringens uppdrag analyserat hur dagens migration, och den förväntade framtida migrationen, påverkar grundskyddet i pensionssystemet. Myndigheten har nu redovisat uppdraget till regeringen och de analyser som Pensionsmyndighetten redovisar ligger i helt linje med vad nationalekonomen Tino Sanandaji samt Ledarsidorna.se tidigare redovisat. Den migration som enligt såväl Alliansen som regeringsunderlaget skulle rädda pensionssystemet ser idag ut att tvärtom nästan fördubbla statens utgifter för garantipensionerna."

"I de studerade fokusgrupperna har 73 procent av männen och 86 procent av kvinnorna garantipension samt äldreförsörjningsstöd, motsvarande siffra för inrikesfödda är 12 respektive 51 procent. "

"Statens framtida kostnader, som idag ligger på kommunerna i form av försörjningsstöd till utrikesfödda som inte har etablerat sig på arbetsmarknaden kommer därmed rulla tillbaka på staten när dessa går i pension. Kostnader som kommer ställas mot något annat. Att rulla över dessa en gång till på kommunerna kommer inte gå då kommunerna redan idag står inför en skattehöjning på mellan två och sex kronor de närmaste åren för att bibehålla dagens välfärdserbjudande. För Malmö stundar, med liggande prognos, en höjning av skatten på sex kronor och 41 öre alternativt bantningar av budgeten med 100-tals miljoner kronor per år."

https://ledarsidorna.se/2017/10/pensionerna-migrationens-kostnader-tydliggjorda/