lördag 17 augusti 2013

"Intelligent design" - ointelligent värre.

En del kristna i USA kände sig alltmer utträngda av vetenskapen.

Då hittade de på "intelligent design", en makalöst ointelligent ide som de saluför som en vetenskaplig ide (ja tro det eller ej).

De menar att evolutionen och "survival of the fittest" är korrekt men att den inte gäller vissa kritiska steg i utvecklingen som måste ha krävt en "designer", dvs en gud.

Det man genast då frågar sig är vem som är designers designer ?
Följdfrågan blir vem som designade designers designer etc etc ... hela kedjan (oändlig) av designers/gudar måste ju då förklaras på ett vetenskapligt sätt.

Deras tokiga ide förklarar alltså noll och intet, vilket ju är typiskt för en religiös tro till skillnad från vetenskapen.

Nåväl, låt oss spela med den här ideen.
När jobbade denna senaste designern (som designade delar av livet på jorden) ?

Var det för ett par miljarder år sedan när han knycklade till lite på den tidens DNA på jorden ?
Lät han sedan årmiljarderna passera, eller har designern fått hoppa in med säg 100 miljoner års lucka och puttat lite på dåvarande DNA för att skjutsa på utvecklingen ?

Varför gjorde inte designern allt på en gång, klart och fixat ? Är det en så dålig designer ?

Det enda som stinker i detta är de religiösa fanatiker som skapar denna sorts helt urflippade ideer som ju bara är en tro och inte har med vetenskap att göra.

Not : Jag skriver "han" om designern/guden eftersom den gud som de kristna tror på är en makalöst elak och grym gud som skapade mannen (Adam) till sin avbild. En gud som lät massutrota större delen av jordens liv inklusive alla människor förutom Noa med familj samt det mesta av djurlivet... större slaktare har sagorna inte kunnat komma fram med än denna...

PS - För vetenskapen är postulatet att energi är oförstörbar, energi kan endast anta olika former, vårt Universum är energi i olika former. Ingen intelligent designer bakom det hela, bara energi som sagt.