lördag 7 december 2013

Skånsk socialdemokrat kallar mig skitstövel ... ROFL

På bloggen http://rogerjonssons.blogspot.se/2013/12/har-daltas-inte.html

skriver Roger Jönsson / S om att socialdemokrater inte daltar.

Jag skrev ett inlägg :
Du är så upprörd över att de som arbetar får behålla lite mer av sina hårt förtjänade pengar.

Du vill ta fram skattepiskan och slå på de arbetande igen... ditt eget parti håller dock en helt annan profil utåt sett, kan man lita på ditt parti och dess officiella hållning ? Absolut inte !


Den skånske socialdemokraten / socialisten Bo Widegren skrev då :

Till Jonny vill jag bar säga: Ja, Jonny man kan vara förbannad över att de som har höga löner får betala litet mer för att samhällets välfärd för alla skall fungera. Och för de rika så skall skattepiskan fram. Det säregna är att alla - även de rika - tjänar på ett samhälle där solidaritet härskar det visar ett flertal undersökningar. Och hur du kan ifrågasätta en persons ärliga strävande utan att veta ett vitten om den personen säger ju det mesta om ditt sätt att argumentera. Som alla skitstövlar skriver du också under pseudonym (Jonny).

Jag som känner dig Roger vet ju att du kommer från ett i dina uppväxtförhållanden och i din medkänsla för människorna kring dig kommet patos att förändra samhället till något bättre. Du skrev fint i bloggen och jag stödjer din riksdagskandidatur.



Mitt svar :

Till Bo :

De med höga inkomster betalar redan en rejäl portion av sina löner i skatt. Att beskatta dem med mycket högre skatter ger inte mycket i intäkter, det bör du veta.

De stora skatteintäkterna kommer från den breda arbetande massan, detta är enkla fakta. Det är denna breda arbetande skara som ska stå för fiolerna.

Den genomsnittlige heltidsarbetande inkomsttagaren får via jobbskatteavdraget ca 1800:- mer i månaden mer i plånboken. Det är ca 22000:- per år.

För ett par runt 40 000:- , detta är du emot, detta har ditt parti varit emot hela tiden men nu plötsligt inför nästa val så påstår man plötsligt att man accepterar alla dessa skattesänkningar, detta saknar all trovärdighet.

Vad gäller Rogers strävanden så är de mycket tydliga efter att under lång tid läst denna blogg. Han är emot vanliga arbetandes skattesänkningar.

Att du kallar mig för skitstövel tar jag med ro, du är en socialist och du har svårt för det här med demokrati och att respektera andra. Det visar du ofta med dina egna skriverier på egna bloggen. Socialister daltar inte med oliktänkande, det är alldeles klart, det har historien visat.