torsdag 17 april 2014

Konspirationsteorier kostar skattemedeel

Det finns det gott om.

Ta t.ex myten om "chemtrails", förfäktade av bland annat Jan Lindholm (Mp)

http://www.idg.se/2.1085/1.557232/skattepengar-for-att-utreda-trams-och-konspirationer

"Som astronomen Bob Berman skrev i sin artikel om chemtrailskonspirationerna år 2009 är dess fans människor som inför valmöjligheterna att chemtrails är antingen 1. fryst vattenånga eller 2. ”en ondskefull plan som involverar 40 000 kommersiella piloter och kontrolltorn världen över, alla helt med på att de förgiftar sina egna barn” utan att tveka rusar mot alternativ två och barrikaderar sig inför dess valv med ett lager konservburkar och en hagelbössa.

Och nu, käre svenska skattebetalare, har även dina pengar lösts upp i chemtrailsens ångande dimmor! Jepp, som Nyheter24 kunde berätta har Miljöpartiets riksdagsledamot Jan Lindholm beställt en utredning av Riksdagens utredningstjänst (Rut) kring huruvida chemtrails existerar.

Vid två tillfällen har Lindholm ställt frågor om chemtrails till Rut, först i september 2012. Då besvarade Rut honom stillsamt men bestämt, med beskrivningar av verkligheten som den är – chemtrailsfri.

I april 2013 inkom Lindholms andra förfrågan, då med en ny följdfråga: ”Är det möjligt att stort antal okända transportflygplan regelbundet trafikerar svenskt luftrum utan att luftfartsverket har kännedom om det?”

Rut bevärdigar inte detta med ett svar. Kanske känner de lite som jag, Jan Lindholms arbetsgivare och finansiär, att han först borde ha provat det finfina sätt att inhämta information som redan finns och som dessutom inte tynger skattebetalarnas plånböckerna: Google. Jag menar, då hade han ju hittat länkarna jag radar upp ovan."

En annan politiker som förfäktar är socialdemokraten Nina Drakfors  men hennes hårklyverier kostar i alla fall inte skattepengar. http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1664&blogg=65021