torsdag 15 februari 2018

Bara i Sverige

"Stockholms stad har nyligen beslutat att illegala invandrare ska få bidrag för sina barn, trots att de inte har rätt att vara i Sverige. Nya Tider har ringt upp socialkontoren på Södermalm samt Enskede i Stockholm och utgett oss för att hjälpa en illegal familj. Vi får då beskedet att de illegala inte ens behöver bevisa att de har några barn för att få både barnbidrag och bostadsbidrag."

"I praktiken betyder detta att migranter som vistas i Sverige i strid med svensk lag får rätt till samma välfärd som en svensk medborgare, förutsatt att de påstår sig ha barn. Det vill säga rätt till betald hyra samt andra levnadsomkostnader. I riktlinjerna står också att: ”Barn som lever som papperslösa har rätt till fullständig hälso- och sjukvård och regelbunden tandvård på samma sätt som bofasta barn. Dessa barn har även rätt till skolgång”.
Skillnaden mellan en illegal migrant och en medborgare blir därför bara att det inte ställs några krav på den illegala att försöka skaffa egen försörjning. Någon skillnad i rättigheterna finns inte."

https://www.nyatider.nu/illegala-far-barnbidrag-utan-att-behova-visa-upp-nagra-barn/

Samhällskontraktet är brutet.