måndag 12 februari 2018

Sverige stabilt ?

Man kunde tro det, men om man sorterar upp data som presenteras av "The Fund For Peace" i deras "Fragile States Index" och använder S2: Refugees and IDPS som sorteringsbegrepp så hamnar tyvärr Tyskland och Sverige väldigt högt upp på listan av länder som har stora inbyggda påfrestningar ...

Det visar sig att Sverige får koefficienten 5,3 vilket är högt,  Danmark får t.ex 2.1 , Finland 2.3 ...

Än värre - Man kan anta att dessa siffror på sikt kommer att ytterligare förvärras och smitta av sig även på andra delindex.

Vi har en förväntad anhöriginvandring på ca 200 000 - 300 000 som kommer att ytterligare förvärra belastningen på det svenska välfärdssystemet , skola, vård och omsorg raseras alltjämt stegvis, systemet för pensionärer i framtiden kollapsar om inget görs snabbt för att hantera så många människor som inte kommer att avsätta pengar till systemet genom eget arbete.

I nuläget döljs en hel del av den starka högkonjunkturen men runt hörnet väntar en lågkonjunktur och då kommer folk att förstå bättre vidden av vad som skett under den rödgröna regeringsröran. 

Stackars nästa regering som tvingas regera under kommande lågkonjunktur, att vinna valet 2018 blir att få svarte petter minst sagt.

http://fundforpeace.org/fsi/data/#