fredag 9 februari 2018

SVT - statsmaktens propagandacentral ändrar inriktning

Ledarsidorna skriver om SVT

"För ett år sedan, när SVT Nyheter granskade Facebooksidor blev undersköterskan Fredrik Antonsson uppringd och ställd till svars för att han uppmärksammar problem inom vården. Den statliga mediejätten anklagade då Antonsson för att bedriva en ”skrämselsida” med en apokalyptisk stämning när han delade artiklar från bland annat just SVT."

"SVT har nu, på okänt initiativ, börjat adressera de problem som många debattörer pekat på. Resursbristen, målkonflikterna och de svåra etiska avgöranden som föreligger inom vården och omsorgen. Där liv kan ställas mot liv i förlängningen.

Under resans gång till idag har SVT försökt smutskasta dessa debattörer som nu visat sig få rätt. Att börja förbereda befolkningen på svåra prioriteringar och erkänna bristerna i vård och därmed samhällskontrakt, är bara början på en process för att förbereda väljare på att samhällskontraktet står inför stora förändringar. Där ingenting längre är givet.
SVT är, vid sidan av Sveriges Radio, SvD och DN en av de aktörer som fått 13,5 MSEK tilldelat av Vinnova den 26 oktober 2017 för att i valrörelsen automatisera nyhetsvärderingen samt motarbeta falska nyheter."

https://ledarsidorna.se/2018/02/public-service-forbereder-valjarna-pa-forandringar-i-samhallskontraktet/