fredag 2 februari 2018

Sexdömde Arif Moradi fortfarande (!) kvar i landet och nu släppt från häkte

Han har fått avslag men är ändå inte uttvisad ännu.
"Grattis till friheten som du förtjänar mer en någon annan ❤Arif”, kommenterar sexbrottslingens anhängare på Facebook."
 "I skrivande stund har inlägget gillats av över 500 personer. Flera av dem är anställda på statliga myndigheter och i kommuner enligt egna profiler på Facebook:"

"I samband med att Moradis fingeravtryck kontrollerades mot den europeiska databasen Eurodac uppdagades att han tidigare sökt asyl i Ungern – under en annan identitet. Av handlingarna som Samhällsnytt har tagit del av framgår även att Moradi ännu tidigare befann sig i Grekland.
Av detta drar Migrationsverket slutsatsen att det finns synnerliga skäl för att hålla Moradi i förvar även i fortsättningen.
Den bedömningen delas dock inte av Migrationsdomstolen i Stockholm som upphäver förvarsbeslutet och friger Moradi. I domen som avkunnades igår går att läsa att avvikanderisken består men ”får anses ha försvagats” – bland annat på grund av att ”han figurerat offentligt på sociala medier och som föreläsare”.

"Moradi har lyckats skaffa sig ett stort följe på Facebook där flera makthavare ingår – däribland den socialdemokratiska toppen från Söderköping Lottie Fallman"

https://samnytt.se/migrationsdomstolen-slapper-sexbrottslingen-moradi-fri-vi-ska-fortsatta-kampa-tillsammans/

VILKEN DJÄVLA PARODI ...