tisdag 6 februari 2018

Panikfakta och koppling till #jagärhär - "det goda hatets predikanter"

"Medlemskap i Facebookgruppen Panikfakta medges endast efter godkännande från administratörerna. Vid en granskning av gruppens 1 865 medlemmar framkommer flera märkliga omständigheter. Bland annat har trollfabriken nära band till #jagärhär, en Facebookgrupp som enligt sin egen beskrivning arbetar för att ”stoppa spridningen av hat” på nätet. Panikfaktas administratör Petra Hall är medlem i #jagärhär och är även vän med gruppens grundare Mina Dennert.
En korssökning med Facebookgruppen #jagärhär visar att hela 921 av Panikfaktas medlemmar även är medlemmar i #jagärhär – alltså ungefär hälften av medlemmarna. Det rör sig om en ovanligt stark korrelation mellan #jagärhär och den rödgröna trollfabriken.
#jagärhär är en grupp med vänsterextrema tendenser som hyllats av regeringen och fått pris av Socialdemokraterna för sin nätaktivism. Gruppen är sluten och undandrar sig granskning från utomstående journalister. De politiker, journalister och debattörer som #jagärhär utsett till politiska fiender sammanfaller i regel med dem som Panikfakta hånar och häcklar i sociala medier."

https://samnytt.se/en-trollfabrik-med-starka-band-till-jagarhar-och-rodgrona-riksdagspolitiker/