onsdag 28 februari 2018

Notiser

 "Vänsterpartiet har i 30 år känt till en rad allvarliga anklagelser om att Lars Ohly trakasserat kvinnor i partiet. Men trots upprepade larm valde det feministiska partiet att tysta de drabbade kvinnorna – och i stället lyfta upp Ohly till partiledare."
https://www.expressen.se/nyheter/tvingades-till-parterapi-efter-anmalan-mot-ohly/

"Efter att ha sett kvinnliga hjälparbetare dras i håret in på toaletten av påstådda flyktingar som de försökt att hjälpa, och själv attackerats fem gånger av arabiska män, gav den kända asylaktivisten upp."
https://www.nyatider.nu/fore-detta-asylaktivist-gor-en-u-svang-manga-asylsokare-foraktar-oss-djupt/

"De som tar makten efter valet möter en tuff verklighet. Under mandatperioden saknas 62 miljarder till skola, vård och omsorg."
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/underskotten-vaxer-i-valfarden-20720

"Väntetiderna vid landets akutmottagningar fortsätter att öka och nu klarar inga av landets regioner och landsting den lagstadgade vårdgarantin. Det visar en ny rapport som Socialstyrelsen släppte på torsdagen."
http://www.friatider.se/inget-landsting-i-sverige-klarar-v-rdgarantin

VD löner - fakta (appropå LO's fake news)
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Loner/VD-loner1/
LO - tittar på de 200 högst avlönade bara ...
https://arbetet.se/2018/02/14/inkomstklyftor-lat-vd-loner-folja-market/

"Humanismen kräver att de gamla ska göra avkall på sin välfärd, menar Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet. Men folk som har slitit hela livet förtjänar att behandlas med respekt och inte med någon slags moralisk pekpinneretorik från folk som uppenbarligen inte har gått i de gamlas tofflor."
http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/carolin-dahlman-oforskamt-att-saga-at-pensionarer-att-gora-avkall-pa-sin-valfard/