måndag 26 november 2012

Enn socialistisk Kokk

Det av sig själv sedda universalgeniet Enn Kokk, den store "kommunistjägaren" som i själva verket är en ganska traditionell extrem socialist, vars åsikter hör bättre hemma hos hans kamrater i vänsterpartiet är lite stött på mig.

Han tillhör de som kallar sig "demokratisk socialist". Han inser att socialism är i sin grund odemokratisk men vill försöka putsa till det med att då kalla sig "demokratisk fascist" eller vad det nu var ... hur intellektuellt var det ... ?

Senaste argumenteringen var på Pistolen osäkrad ? där han vill osäkra pistolen (jag antar mot all förhatliga "borgerliga" och dumma socialdemokrater som inte vill kalla sig socialister.

Han som "dessutom i årtionden har haft ansvaret för att förvalta partiets programtradition" enligt egen utsago.

Han anser att Hade jag en revolver, skulle jag osäkra den, när jag hörde ordet förnyelse."

Mina egna kommentarer var :

Alltid denna brist på insikt.

En del inser att socialism i grunden är odemokratisk men vill ändå (!) vara socialist och kallar sig därför epitetet ”demokratisk socialist”.

Tramsigt värre, vad är det för fel på att kalla sig socialliberal eller helt enkelt socialdemokrat ?

Jo, felet är att i ryggmärgen sitter den där statssocialisten och ugglar. Man kan inte lära gamla hundar sitta.

Osäkra du din revolver, jag förväntar mig inget annat av en socialist oavsett vilket prefix denne leker med.

Den gode Kokk'en responderar Till Jonny Diesenfeldt: Varje gång jag skriver något som luktar socialism, dyker du upp med dina förutfattade och fördomsfulla meningar. Yttrar du dig en enda gång till i den här diskussionen, svarar jag med att radera dig i fortsättningen.

Han har svårt att stava till mitt namn... Jag svarar

Till Enn : Som demokrat respekterar jag dig som människa och att du har andra åsikter än mig. Samtidigt är jag glad att jag lever i ett relativt demokratiskt land där socialism, kommunism, fascism, nazism och religiös fundamentalism bara hyllas av små minoriteter.