onsdag 21 januari 2015

Religiösa stollar som säger nej till kunskapens frukt

Läser ett intressant inlägg på Peter Karlbergs blogg
http://peter.karlberg.org/2015/01/18/lat-oss-ge-upp-yttrandefriheten-och-rattssamhallet-for-att-skydda-oss-mot-terrorismen/

Ser sedan att Lars Flemström skriver en kommentar :
För närvarande kan ingen straffas enligt svensk lag för att allvarligt ha sårat någons religiösa känslor, medan däremot en mängd andra kränkningar är belagda med straff. Det behövs en jämlik lagstiftning även på detta område.

Min kommentar

Detta är en otroligt gammaldags unken syn som försöker återsätta religion på en piedestal som den inte hör hemma på. Religion (t.ex kristendom, judendom, islam, scientologi och asatro) är att jämföra med all annan tro på övernaturliga saker såsom kristallers helande kraft, talande med andar etc.

Att det skulle utgå straff för att att stå för vetenskapligt grundad kunskap som kan avfärda dessa löjliga och för mänskligheten bevisat farliga ideer och påhitt är oerhört magstarkt.
Att vissa tillber en påhittad konstruktion de kallar “gud” som i deras egna skrifter beskriver hur “guden” t.ex massmördar nästan hela mänskligheten och djurlivet i en syndaflod som “guden” initierar som “straff” för mänskligheten är för mig helt löjeväckande.
Samme “gud” som förbjuder människan att ta till sig kunskap (kunskap är ondska) utan vill se mänskligheten lalla omkring som ovetande idioter i Edens trädgård…
Ju mer strikt religiös en person är, ju mindre av kunskapens äpple har man tydligen tuggat, i enlighet med sin “guds” påbörd, det har historien visat och det blir man påmind av dagligen tyvärr.

Den troende Flemström skriver då "När ateister ger sig in i teologiska diskussioner förnekar de naturvetenskapliga fakta, som att jorden även i det förgångna har drabbats av stora översvämningar. Därom finns många geologiska vittnesbörd. "

Mitt svar :
Jag förnekar inga vetenskapliga fakta. Det är däremot vad de religiösa gör genom historien.

I de skrifter jag antar att du tror på som bildar grund för din tro på en övernaturlig "gud" så ingår t.ex just berättelsen att denne "gud" själv avrättar nästan hela jordens befolkning inkusive stora delar av djurlivet pga människans påstådda "synder".
Detta var alltså inte en "naturkatastrof" utan just ett utslag av hur den "gud" du tillber fungerar.

Jag noterar att en del troende väljer att plocka ut bitar och välja bort andra mindre smakfulla delar av de dogmer och skrifter som bildar bas för deras troende. Tyvärr, så fungerar det inte, då får du hitta på din egen religion "Flemströmismen".

Om din "gud" skulle existera så vore denne minst sagt en vedervärdig patetisk psykopat som brukade älska att leka med människor som schackpjäser och nu lämnat sina schackpjäser vind för våg eller fortsätter sitt grymma spel i skuggorna.

Jag antar att oändliga eoner av ensamhet då initialt skapade denna imaginära psykopat som efter myriader av tid kom på iden att skapa människan i centrum av alltet... vilken smaklös soppa !