onsdag 31 januari 2018

Moderat kommunlråd som bör skaka galler

"1. Åkte på privata lyxresor på arbetstid. Vid minst elva tillfällen har Maria Rydén åkt på utlandssemester under betald arbetstid. Skattebetalarna har stått för kommunalrådslönen medan hon själv rest till världens alla hörn: till Australien, Namibia, Paris och USA.
– Jättejättejättekonstigt. Märkligt, sa Maria Rydén.
2. Tog omväg med flyget - fick bonuspoäng till elitkortet. Med systematik har Maria Rydén samlat på sig bonuspoäng för resor och hotellnätter i tjänsten. Gång på gång har hon valt att resa med KLM framför andra flygbolag - även om andra bolag var billigare och kunde erbjuda kortare resväg. Och bonusen gick in på hennes privata KLM-kort.
3. Byggde upp ett guldmedlemskap på KLM med tillgång till fri alkohol. Maria Rydéns idoga samlande av bonuspoäng under tjänsteresorna har gjort henne till guldmedlem hos det holländska bolaget med Elite plus-status. Det innebär en mängd förmåner även privat och tillgång till flygplatslounger över hela världen med fri alkohol.
4. Gav inte hela sanningen om bonusuttagen. Gång på gång förnekade Maria Rydén att hon använde några av de bonuspoäng hon samlat på sig på olika kort.
Men några dagar senare kunde GT avslöja att hon inte talat sanning: från ett av bonuskorten, SJ Prio, hade hon gjort 28 uttag under ett halvårs tid. Pengar hon nu får betala tillbaka."
https://www.expressen.se/gt/maria-ryden-tog-ut-lon-for-ett-helt-semesterar/