onsdag 6 februari 2019

Notiser

Om inte Pussy Riot får asyl – vem ska då få det?
"Hur kan 9 000 ensamkommande unga män få stanna utan individuella asylskäl – medan ryska dissidenter ska skickas ut?"
En mycket berättigad fråga!

S-toppens miljonavtal till närmaste kvinnorna och Avgående S-topp gav skattemiljoner till kvinnliga medarbetare
"Innan hon avgick efter valet hann Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) ge skattefinansierade mångmiljonavtal till sina närmsta kvinnliga medarbetare"
"Wanngård motiverar beslutet med att de var viktigt att ta tillvara de två medelålders kvinnornas "kompetens" under det "osäkra läge" som rådde efter valet."
Jag kallar det snarare ett utslag av trolöshet mot huvudman (skattebetalarna).

Sveriges bäst betalda facktopp sparkas och Fackduon kostade 40 miljoner kronor - på sex år
"Ledarnas vd Per Hedelin och flera facktoppar har åkt på dyra utlandsresor – och låtit medlemmarna betala för anhöriga som semestrat.
I samband med Aftonbladets granskning sparkas nu Hedelin av en enig styrelse.
...
Hedelin lämnar posten med en fallskärm på över 4,4 miljoner kronor. 
Trolöshet mot huvudman, korruption, MEN fallskärm ska han givetvis ha i sedvanlig ordning...

Aftonbladets bombkvinna: vänsterextremist och polishatare
Verkar även lida av ankläppssyndrom.

Blodig rånvåg mot barn i västra Malmö
Lås in och släng bort nyckeln ...

Sålde knark till 850 svenskar – tolv åtalas
"Samtliga åtalade har utomvästlig invandrarbakgrund (arabvärlden och balkan) men är svenska medborgare, omständigheter som media utelämnar. Alla tolv sitter häktade i avvaktan på rättegång, de flesta sedan i slutet av april förra året."

Qaisar Mahmood avskedas som chef för kulturmiljöavdelningen
"Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat Qaisar Mahmood som fram tills nyligen var avdelningschef på Riksantikvarieämbetet.
Han fick kritik för sin syn på att värnandet om det svenska kulturarvet skulle dölja ”grumliga motiv”, inte minst för att hans jobb handlar om just vården av kulturarvet. Ni visar det sig att Mahmood blivit avskedad som chef på grund av ”kränkande särbehandling” av medarbetare."

"De meriter som Mahmood presenterar i sin jobbansökan från 2011 är att han ”deltar också i samhällsdebatten om kultur och identitetsfrågor genom att hålla föredrag samt då och då skriva i diverse tidningar” samt att han ”även skrivit bidrag till Mångkultur­utredningens betänkande samt ett kapitel i Riksantikvarie­ämbetets kommande rapport om mångfald, kultur och identitet.”
– Jag har läst statsvetenskap och nationalekonomi. Jag har en socionomexamen. Jag har inte läst någon poäng arkeologi på universitetet eller något om kulturarv, sa han till Samhällsnytt då."

Unga flickor i Sverige riskerar att könsstympas
"35 procent av pojkarna som ingår i den grupp som i studien benämns "våldsnormsgruppen" tycker att det är ganska eller jättedåligt att könsstympning av flickor och kvinnor är förbjudet. 30 procent av dem som ingår i den som benämns "oskuldsnormsgruppen" tycker att förbudet mot könsstympning är dåligt."
Skrämmande men inte oväntat, dessa kulturella mönster sitter hårt inpräglade !!!