fredag 15 mars 2019

Blandat från ett Sverige i förfall

Terrorismen
Alltfler EU-länder säger upp IS-terroristers medborgarskap – dörren till Sverige ska stå fortsatt öppen

Kriminalitet

S-politiker åtalas för sexuellt ofredande och Politiker fick grova sex-sms – partikollegan misstänks vi minns ju för några år sedan S-politiker förtalas för sexövergrepp mot barn är det samme man igen?

Asylsökare våldtog kvinna – släpptes av polisen men greps på nytt när han sökte asyl igen
"Den 37-åriga asylsökaren kunde identifieras efter en överfallsvåldtäkt mot en ung kvinna i Malmö när polisen kom och tog DNA-prov och klargjorde att han var misstänkt för brottet. Men mannen sattes inte i förvar utan kunde enkelt lämna Sverige. Nu har han gripits i Finland där han sökte asyl på nytt"

Dömd boliviansk pedofil flyttar runt mellan barntäta områden
"När Jose Orlando Flores Rodriguez släpptes ut från sitt sexåriga fängelsestraff för grov våldtäkt av barn, flyttade han till ett barntätt område i Södertälje. Där bor han tillsammans med en annan dömd sexbrottsling med latinamerikanskt namn."

Internationell studie slår fast: Sverige blir alltmer otryggt
"Den oberoende organisationen World Justice Project varnar i årets upplaga av sin Rule of Law-rapport för situationen i Sverige när det gäller lag och ordning, rättssäkerhet och trygghet för medborgarna. Sverige rankas i detta avseende som sämre än de övriga nordiska länderna."

Här är polisens bisarra råd: lämna värdesakerna hemma – då ger sig förövarna på nästa offer
"På en fråga från reportern om man ska lämna värdesaker hemma ska polisens gruppchef i Skärholmen svarat att det ”kan vara bra” och att då avbryter rånarna och ”ger sig på nästa istället”."
och Polisen: SVT förfalskade citatet om råd att lämna värdesakerna hemma

Våldtäktsutredningar läggs ner utan förhör
Uselt, Sverige är inte en rättsstat värd namnet.

Verkligheten bakom bråket om otryggheten i Uppsala
"Centrala Uppsala beskrivs som ett riskområde för flickor som ofredas sexuellt av gäng med unga män och pojkar, ofta nyanlända.
Upsala Nya Tidning skildrar otryggheten i en artikelserie – och Ebba Busch Thor hakar på med ett debattinlägg om läget i sin hemstad.
KD-ledaren får kritik för sin artikel, men polis på fältet bekräftar uppgifterna om gäng som trakasserar unga kvinnor."

Politik

Invandringstakten fortsatt hög
"Håller denna utveckling i sig innebär det att 2019 hamnar på femte högsta året någonsin räknat i antal uppehållstillstånd där endast 2013, 2016, 2017, och 2018 har haft högre antal utdelade uppehållstillstånd."

Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna – behåller riksdagsplats och Carlsson Löfdahl kan nu få 9,9 miljoner kronor
Vill casha in mer pengar så hon lär nog hålla sig kvar åtminstone till sin 50-årsdag i höst ...

Fyra riksdagsledamöter har avgått – och en har tagit time out
Bra grävt av journalister, och glädjande att det lett till avgångar men tyvärr, de som avgår klarar sig bra med sina fallskärmar.

Wikström till attack mot L
Hon hade ett val ...

Riksdagsedamöternas ekonomiska villkor
Fina förmåner till sig själva har de byggt upp...

Eskil Erlandsson kan få miljonbelopp
Snuskige Eskil klarar sig bra ekonomiskt...

Socialisten Jonna Sima vill förstås välja partiledare för L
Det ska givetvis vara en som S kan väva in i sitt spindelnät...

Kuba – det socialistiska paradiset

SIDA betalade ut 200 miljoner i biståndspengar till bedragare
"I 20 års tid fick organisationen Center for Trade and Sustainable Development (ICTSD) i Genève skattepengar från svenska SIDA, pengar som skulle gå till biståndsprojekt. I stället hamnade pengarna i organisationsledningens fickor och möjliggjorde att de kunde leva lyxliv. Direktören, Ricardo Meléndez-Ortiz, tog bland annat ut en årslön på 5 miljoner kronor."
Vi får välfärd för pengarna ...

Nyvald SSU-ordförande i Skåne – en del av det gamla styret
"På lördagen valde Socialdemokraternas ungdomsförbund i Skåne Electra Ververidis till ny ordförande. Beslutet uppges ha skapat dramatik på årskonferensen där journalister inte var välkomna att delta. Ververidis är en del av den tidigare styrelsen och har försvar de personer som tvingats avgå på grund av bland annat antisemitiska åsikter. Spåren efter detta har hon nu försökt städa bort."
Allt är som vanligt då.

Vad fan får vi på landet för våra skattepengar?
"Ambulansen dröjde drygt 3 timmar, polisbilen kom efter 10 timmar."
Svaret är att vi fått ett migrantindustriellt komplex som kostar bara staten mer än 100 miljarder om året.

CP-skadad man får inte assistans – kommunen satsade stort på migranter

Så mycket kostar målningarna av Högsta domstolens chefer
"När toppdomarna i Högsta domstolen går i pension avbildas de på oljemålningar för hundratusentals kronor.Traditionen lades ner av kostnadsskäl – men förra året återupptogs den igen.
Stefan Lindskog flög in en konstnär från New York för att låta sig avbildas och Marianne Lundius bodde femstjärnigt med maken i Amsterdam när hon satt modell."
Detta är väl bra välfärd !!!

Bostadskaos i kommunerna i spåren av gymnasielag för ’ensamkommande’
"Den sedan tidigare hårt kritiserade så kallade gymnasielagen som ger ’ensamkommande’ med avslag rätt att stanna ändå, får nu ytterligare kritik. Ute i kommunerna går man på knäna för att försöka erbjuda bostäder åt de hittills 6000 som fått förnyat uppehållstillstånd för att plugga och här anser man att regeringen inte tänkt igenom eller gjort någon konsekvensanalys innan lagen klubbades."

Skola

Förälder misshandlade lärare när sonen inte fick högre betyg – frias av tingsrätten
"En lärare som tilldelat en elev ett lägre slutbetyg än vad föräldrarna kunde acceptera blev misshandlad med knytnävsslag och strypgrepp i en skolkorridor. Tingsrätten friade fadern med motiveringen att han troligen ”kände en inbillad nödvärnssituation”. Många är kritiska till domen och åklagaren har nu överklagat den."

Elev kallade lärare ”hora” – föräldrar polisanmäler
"När den kvinnliga läraren samlade in klassens mobiltelefoner kallade en pojke henne för ”hora”.
Eleven slängdes ut från klassrummet av en manlig lärare – som nu har anmälts av föräldrarna."

Ledarskribent: Rasistiskt att peka ut nyanlända elever som bråkmakare
"Det är ”ren och skär rasism” när föräldrar till barn som utsätts för våld och trakasserier på sin skola pekar ut nyanlända elever som problemet. Det menar en ledarskribent på Hallandsposten vars resonemang totalsågas av journalisten Joakim Lamotte."

Konstfacks expert: Politiskt korrekt "godhet" viktigare än att kunna illustrera
""Om du är en god, normkritisk person kan vi ha överseende med hur du tecknar – det är väl kontentan", konstaterar Academic Rights Watch."
Ridå...

ABF samarbetar med Ung Vänster Malmö som poserade med kommunistsymbol
”Ung Vänster är ett revolutionärt ungdomsförbund med rötter i den kommunistiska delen av arbetarrörelsen… (…) Vårt mål är ett klasslöst samhälle, fritt från förtryck – ett kommunistiskt samhälle.”
Samma värdegrund som ABF måhända ...

Stockholms nya skolplattform ”dyrare än Indiens rymdsond till Mars”
"Stockholms stads nya och kostsamma datorsystem för kommunikation mellan skola och föräldrar kritiseras hårt för att inte fungera. Nu visar det sig även att kostnaderna för den redan dyra plattformen ökar med ytterligare en kvarts miljard. Utöver redan budgeterade 695 miljoner"

Miljö

Världen blir grönare
"Artikeln i Nature visar att 33 procent av världens bevuxna områden blir grönare och fem procent brunare, sett från rymden. Den globala växtlighetens lövyta ökar med 2,3 procent per decennium. Sedan år 2000 har jorden fått en ny grön yta lika stor som tio gånger Sveriges yta.
Effekten syns överallt, på alla kontinenter, men är särskilt stor i Kina och Indien, vilket är intressant eftersom en så stor del av mänskligheten bor där. Särskilt de kinesiska skogarna växer, men även de indiska, och åkerarealen får allt större lövyta i båda länderna. Åkerarealen ökar inte, men har mycket bättre produktivitet. Produktionen av säd, frukt och grönsaker har ökat med 35 procent i Kina och Indien sedan millennieskiftet.
Rapporten pekar ut människan som den starkaste gröna drivkraften. Ökad halt av koldioxid i atmosfären, som är en bristvara för växter, gödslar växtligheten, en effekt som forskarna menar är underskattad. Ett varmare klimat gör att det växer på nya ställen, något man märkt kring Arktis och på tundran där buskvegetationen har fått en tjockare lövmassa."

Finland kan bli koldioxidneutralt redan i slutet av 2030-talet
Tack vare kärnkraft (om än gammal reaktortknik).

Greenpeace-grundaren: Global uppvärmning är "historiens största bluff"
Video - Patrick Moore Climate Debate Highlights 2018

Media

Amazon förbjuder Tommy Robinsons bok ”Mohammed’s Koran”
"I den långa raden av attacker mot Tommy Robinson följer nu nästa. Plötsligt finner e-handelsplatsen Amazon att en bok som Robinson gav ut för snart två år sedan har ett ”olämpligt innehåll”. Robinson svarar med att jämföra Amazons beslut med de utrensningar av böcker som försiggick i Nazityskland."

Bahnhofs hårda Expressen-sågning: ”Rena lögner”
"Bahnhof anklagar Expressen för ”antidemokratisk och dessutom lögnaktig propaganda” efter en osignerad ledartext som enligt Bahnhof innehåller lögner och faktafel."
Gammelmedia är inte vad det en gång var.

Övrigt
Runkbajsar-Schyffert vinner Stora Retorikpriset
Jan, 83, får ”Hitler-pension” i Sverige

Internationellt

Nya Zeeland - Terrorattack
Vidrig händelse, tyvärr har de inte dödsstraff i Nya Zeeland.
Man kan i sammanhanget notera att det pågår blodiga terroristattacker världen över nästan dagligen, oftast muslimer mot muslimer men de har inte samma nyhetsvärde i media av någon anledning. Alla offer för terrorister är oskyldiga offer för brutala och vidriga gärningsmän.

Uppgifter: IS-terroristen Michael Skråmo är död
En riktigt god nyhet!

Tyskland - Gjorde allt för sin muslimska pojkvän – mördades brutalt när hon vägrade flytta till Tunisien
"Cynthia hade kunnat vara i livet om myndigheterna hade utvisat Ahmed i samband med att hans asylansökan avslogs. Han ska även ha avtjänat ett fängelsestraff för stöld."