fredag 4 september 2015

En död pojke

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21355761.ab

Nu exploderar massmedia i utnyttjandet av en bild på en pojke som tragiskt dött när hans familj varit på flykt.

I en ideal värld ska inga barn dö, inga vuxna heller för den delen. Tyvärr dör miljoner barn och vuxna världen över pga  konflikter, sjukdomar och naturkatastrofer.

Våra media borde alltså år efter år kunna fyllas sida upp och sida ner med bilder på avskyvärdheter men så görs inte. Bilden är nu symbol för det senaste greppet i medias och vissa politikers sätt att försöka dra fokus från vad som borde göras.

Det ÄR en volymfråga. Det moderna välfärdssamhället orkar inte med de extrema volymer som Sverige försökt hantera det senaste årtiondet, det bryter sönder samtliga delar av det välfärdssamhälle som vi vant oss vid.

Är välfärdssamhällets sammanbrott den kostnad vi kan acceptera så är det givetvis inget volymproblem. Är detta ineffektiva sätt att hjälpa ett fåtal (som köper sig hit) hellre än mångfalt fler den väg som vi ska välja ?

Putin gnuggar händerna liksom Iran som aktivt stödjer den syriske diktatorns blodbad och nu kan skapa kaos i Europa.

Vad borde då göras ?
  • Ett totalt stopp för att acceptera insmugglade asylsökande. Dessa ska omedelbart tillbaka till flyktingläger under FN's beskydd. Detta för att stoppa de kriminellas profitering på smuggling och de onödiga blodbad vi sett på medelhavet.
  • Sverige bör istället ge FN en kvot som ska väljas ut i flyktingläger i närområdet. 
  • Sverige ska aktivt delta i militära insatser mot diktaturer som t.ex Syriens regim och mot terroriströrelser som t.ex IS, allt under FN's flagg.
  • Sverige ska ge stora bidrag till flyktingläger för att bygga upp infrastrukturer för boende, skola etc, allt under FN's flagg.
Skäms Mona Sahlin och alla andra för att ni inte vill hantera de verkliga bakgrundsproblemen!

Vi kan dra oss till minnes vad en socialdemokratisk regering gjorde 1989 under betydligt mindre tryck av flyktingströmmar, det så kallade "Luciabeslutet" : https://sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet

"Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.
De som skulle få uppehållstillstånd blev bara de som enligt FN:s status "hyser välgrundad fruktan för sin säkerhet och är förföljda på grund av ras, nationalitet, religion eller politisk tillhörighet"."