lördag 26 november 2016

En diktator är död, vem f*n sörjer ?

Fidel Castro är äntligen död, tyvärr inte som resultat av en rättegång mot hans diktaturs stora övergrepp på civilbefolkningen på Kuba och grova övergrepp vad gäller mänskliga rättigheter.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23991758.ab

Fidel's bror har sedan ett bra tag i sann socialistisk modell tagit över familjeföretaget Kuba och driver det vidare med små förbättringar men fortsatt som en diktatur.

Ingen dj*vel sörjer väl Fidel ? Jo se på f*n, det finns gamla socialdemokrater/socialister och kommunister som skyr en av sina rollmodeller. Pierre Schori (S) och  Bo Widergren (S) är exempel på detta.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=70560

Gamle kommunisten Lars Ohly (V) som grät när muren föll saknar även han Fidel. Fidel var för honom en stor "inspirationskälla".

"Den tidigare vänsterledaren har aldrig själv träffat Fidel Castro, men för honom har han varit en viktig symbol för ”möjligheten att frigöra sig från underordning och förtryck”."

Att samme Castro ersatt diktatorn Batista med en ännu värre version av diktatur, nämligen sin egen socialistiska är likgiltigt för dessa.

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23991893.ab

Själv pissar jag gärna på denne diktators grav och  väntar på att hans broder snart ska följa honom tillsammans med resten av den kubanska socialistdiktaturens representanter.