lördag 26 oktober 2013

Ledare i ETC sprider propagandalögnen


Den skånske socialisten / socialdemokraten Bengt Silfverstrand sprider i etc's senaste ledare en gammal S-lögn som går ut på att pensionärer betalar mer skatt än motsvarande arbetare.


Det är fult att ljuga herr socialdemokrat


Min kommentar :
Det finns ett stort grundfel i hela inlägget.

Pensionärer betalar INTE mer skatt än motsvarande som arbetar. Detta eftersom de som arbetar betalar en statlig löneskatt på nästan 10% som ligger inbakad i arbetsgivaravgifterna. Denna kallas allmän löneavgift och är en ren statlig löneskatt som går direkt in i den statliga kassan och har noll och intet att göra med socialförsäkringarna.

Denna statliga löneskatt betalar inte pensionärerna , varken på den uppskjutna lönen (pensionen) när den avsattes och inte heller när den faller ut.

Så trots jobbskatteavdrag betalar en arbetande mer skatt än motsvarande pensionär.

Det är högst oärligt att trots påpekanden sprida den här sortens felaktiga information.

Ex när detta tagits upp i media : Sanningen

Herr socialdemokrat ondgör sig över att pensionsystemets kassa urholkats, ja det skedde under senaste S-regeringen när ditt parti ryckte bort ett par hundra miljarder från pensionärerna för att  betala de enorma kostnader som massutförskrivning av förtidspensioner gick på.

Till slut verkar han vilja konfiskera de pensionsmedel som individerna har sparade i PPM systemet på känt socialistiskt maner ...