måndag 21 oktober 2013

Socialister Roger i skåne svartmålar som vanligt ...


http://rogerjonssons.blogspot.se/2013/10/rorelse-framat.html

Min kommentar

Alliansen har trots tidernas värsta globala ekonomiska härdsmälta lyckats hålla kvar arbetslöshetssiffror på de nivåer som senaste S-regeringen hade under betydligt bättre omständigheter.

Utöver det har vi nu nästan 200 000 färre förtidspensionärer, människor som ditt parti förpassade så långt från en arbetsmarknad det gick.

Utöver det har en genomsnittlig heltidsarbetande fått ca 1750:- mer i månaden efter skatt tack vare jobbskatteavdraget.

Utöver det tar det offentliga in mer skattemedel än någonsin, satsar mer på skola än någonsin rekordsatsar på järnväg etc etc ...

Man undrar ibland om du inte skäms där du sitter och svartmålar och hittar på...

VAR är er nya politik ?
HUR ska den se ut när ni ska komma överens med Mp + V ?
Hur ser energipolitiken ut ?
Hur ser den ekonomiska politiken ut ?
...


Man bävar ...


Roger :
Färre? Lika många unga förtidspensioneras i dag som tidigare. Personer lever i dag utanför socialförsäkringssystemen. Så mycket i sänkt skatt har inte jag fått. Mer medel? Inte så konstigt med tanke på att inkomstnivåerna har ökat i samhället. Satsa mer? Där har du fel Jonny. Tar du bort för löneökningar och kostnadsökningar samt att befolkningsmängden ökar så har det inte skett någon ökning av resurserna till välfärden.

Är detta det enda du har att komma med Jonny? Allt det du för fram har vi tagit itu med i tidigare diskussioner. Socialdemokraterna är i dag ett parti som har lärt sig av sitt förflutna och möter framtiden med nya idéer.

Med sådan här tröttsam kritik som riktar in sig på det förgångna förstår jag att alliansen har problem.



Min kommentar

1. Vi har nästan 200 000 färre förtidspensionärer nu jämfört med 2006, människor som ditt parti förpassade så långt från en arbetsmarknad det gick.

2. En typisk svensk genomsnittlig heltidsarbetare har ca 1750:- mer i månaden efter skatt. För en familj med två alltså det dubbla ...

Jo, även med hänsyn till de faktorerna så satsas det mer än någonsin...

DU och partiet har inte lärt er något, ni sprider myter.

Sverige behöver både en fungerande regering och en fungerande opposition för att driva på landets utveckling.

Tyvärr har vi inte det, under en mycket lång period hade vi en fungerande S-regering som balanserade på makten med hjälp av ett kommunistiskt stödparti som inte vågade försöka få inflytande, då var de dåvarande borgerliga partierna splittrade och svaga.

Nu har vi haft en väl fungerande alliansregering undr ett flertal år och en svag splittrad opposition i form av S+Mp+V (och Sd).

Den politik som S+Mp+V kommer att driva kommer inte att vara bra för landet, det är en sak som är säker.

Om nu S+Mp+V har en så bra politik (bättre än den ni presterade i senaste regeringställning 2002-2006) så presentera då denna nya gemensamma väl fungerande politik som ska ge Sverige ett bättre styre än dagens...

Vi väljare väntar !