lördag 26 oktober 2013

Socialismens problem med oliktänkande

Ett tag var jag åter tillåten att kommentera på den skånske socialisten (S) Roger Jönssons blogg

http://www.s-bloggar.se/b/1422/roger-joensson

men efter att ha presenterat lite fakta rörande bland annat den förra S-regeringens fundamentala misslyckande vad gäller t.ex arbetslöshet så var det dags att blockera mig ånyo.

Roger J. är en politiker som rör sig i ett bekymmersamt gränsland där politiska lögner är alltför vanliga.
I gårdagens samhälle med en statlig TV-kanal, bara statlig radio och väldigt lite massmedia gick det bra att sprida lögner men i dagens uppkopplade samhälle fungerar det inte längre, något dessa politiska dinosaurer inte förstått. När de ger sig ut på nätet för att sprida sina lögner möter de numera på snabbt motstånd. Detta kan de inte hantera, därför trycker man då på panikknappen och blockerar, censurerar etc. Man är endast intresserade av att sprida sin politiska propaganda som så ofta tyvärr innehåller direkta lögner.


Det enda försvar han har för deras så totalt misslyckade regeringspolitik när de senast hade makten är att NU har S lärt sig ... lärt sig vadå undrar man ?

Det finns inget nytt med S-politiken, det är samma stora satsningar på bidragspolitik och önskan att ånyo höja skatterna för de som arbetar kraftigt. Samma strypsnara på svensk ekonomi som vanligt. Samma slöseri med skattemedel.

Man säger att välfärden behöver mer pengar. Det är generellt sett inte alls sant. Vi har en av världens dyraste offentliga system men inte det bästa. Det uppskattas att ca 20-30% av det offentligas medel rinner ut i förluster pga ineffektivitet, dålig organisation, dålig upphandling etc.

Polisen är ett bra exempel där regering ivrigt påhejad av S ökar resurserna väldigt mycket men trots det så MINSKAR polisens effektivitet ...

Vi har sett exempel på avdelningar inom landstinget som utan en enda skattekrona mer pga att man låtit personal få organisera sitt eget arbete kinnat uppnå mycket bättre resultat, mycket kortare vårdköer, mycket bättre arbetsmiljö för personal etc, allt utan en enda ny skattekrona.

Var finns politiker som är beredda att effektivisera på bred front ? Ja inte inom socialdemokraterna i alla fall, deras enda metod är att öka skatterna och öka ineffektiviteten alltmer.