torsdag 24 juli 2014

Socialismens fula nuna

Läste en debattartikel på DI angående socialisternas (inom V och S) som driver iden att vinster inom välfärden ska förbjudas.

http://www.di.se/artiklar/2014/7/24/debatt-fyra-fragor-till-sjostedt/

En kommentar från observant summerar det hela bra :

"Den stora konsekvensen av förbud mot vinster i välfärden är att det blir omöjligt att köpa av vinstdrivande företag. Köper man t ex medicin eller sjukvårdsutrustning av privata vinstdrivande företag så använder man i samma ögonblick välfärdspengar till vinster.

Problemet med inga vinster i välfärden är att i samma ögonblick man inför det har vi ingen sjukvård i Sverige längre. Ty alla som levererar mediciner och sjukvårdsutrustning är vinstdrivande företag.

De som gillar tanken på icke-vinstdrivande företag borde fundera på varför sådana inte överlever i konkurrensen.De borde ju, enligt retoriken, dominera marknaderna då de inte behöver uppvisa vinst. Något stämmer inte med retoriken.
"

Jag själv håller med till fullo, socialism innebär demokratins död, den innebär mänskligt lidande, det har de senaste 100 årens historia visat. Trots det finns det individer som mot all erfarenhet fortsätter att predika denna sjuka ideologi.