torsdag 27 november 2014

Demokrati är något som social"demokrater" behöver lära sig

Jan Anders(s)on skriver om situationen i riksdagen http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1755&blogg=67363 och ondgör sig över att det finns partier som inte följer S och dess politik ...

Min kommentar :
SD är ett parti som likt andra riksdagspartier numera har en bred politik, det bör du lära dig att förhålla dig till istället.

Demokrati är att rösta för det man tycker är bäst, jag förutsätter att både allians och SD röstar aktivt på det som de anser är bäst för Sverige, håller du med eller vill du avskaffa en av demokratins grunder ?

Vad gäller pensionsgruppen så borde S inse att de inte kan bjuda in Mp utan att först stämma av med alliansen.

Varför inte då släppa in SD i gruppen ?

Mp har en politik som är emot tillväxt, en sådan politik gynnar inte pensionärer.


 Jan Andersson: Jag förhåller mig till SD. För mig är det omöjligt att samarbeta med ett parti som värderar oss människor olika utifrån vår etnicitet och vårt ursprung. För mig har alla människor lika värde med samma rättigheter och skyldigheter. I pensionsgruppen ska ingå partier som står bakom uppgörelsen. et gör numera MP. Såvitt jag vet gör inte det. jag har svårt att tro att SD tycker att personer som kommit till Sverige ska vara en del av det svenska pensionssystemet. dessutom är det så att regeringen är ansvarig för pensionsuppgörelsen. regeringen är en helhet. Ansvariga ministrar är Annika Strandhäll(s) och Per Bolund (mp).

Min kommentar :
"värderar oss människor olika utifrån vår etnicitet och vårt ursprung"

Oavsett vad man tycker om SD och dess politik, vad i SD's partiprogram tolkar du som grund för det påståendet ?

"alla människor lika värde med samma rättigheter och skyldigheter"

Innebär det att du anser att vi ska ha helt fri invandring ?
Skall alla nästan 10 miljarder ha rätt till det svenska välfärdssystemet om de så önskar ?

Mp's politik står i strid med en politik för tillväxt, tillväxt är oerhört viktigt för pensionernas utveckling, det vet du väl ?  


 Jan Andersson: MP står bakom pensionsuppgörelsen. MP har som ett regeringsparti ansvar för pensionsuppgörelsen. SD står inte bakom uppgörelsen. och har du inte märkt att flera av SD:s ledande företrädare gör skillnad på muslimer och svenskar? vet du inte att SD aktivt samarbetat med Nationella Fronten, ett tydligt antimuslimskt parti? vet du inte att inte ens dansk Folkeparti vill vara medlem i den grupp som SD valt att vara med i EU-parlamentet därför att de anser gruppen är alltför främlingsfientlig. För övrigt är jag inte för fri invandring till Sverige. Däremot är jag för en human asyl- och flyktingpolitik som har de enskilda människornas skyddsbehov som grund. inte deras ursprung och etnicitet.

Min kommentar :
Vad enskilda politiker tycker är en helt annan sak, jag dömer inte socialdemokraterna som parti baserat på vad t.ex socialdemokraten Bengt Silvferstrand uttrycker på sin blogg.

Frågan kvarstår, vad i SD's partiprogram tolkar du som grund för ditt påstående ?

Inom EU måste man gruppera sig och ha en viss storlek för att få något som helst inflytande, det vet du nog.

Vilka har ditt eget parti samarbetat med i t.ex Socialistinternationalen ... ?

Du är alltså INTE för en helt fri invandring, därmed anser du att alla jordens innevånare INTE har samma rättigheter till det svenska välfärdsystemet (skola, vård och omsorg) , eller hur.

Det blir en fråga om volym och inget annat, hur mycket kan det svenska samhället klara för att ge rimliga levnadsförhållanden i form av boende och arbete för de vi välkomnar in i vårt samhälle, det finns begränsningar. Uppenbarligen har vi de senaste årtiondena haft för stora volymer och därmed skapat enorma samhällsproblem.

SD vill ju satsa betydligt mer på t.ex pensionärer och låginkomsttagare. Innebär det att ditt eget parti då är pensionärsfientligt ? Slutnot : Och därmed rensade socialdemokraten Jan Andersson bort hela ovanstående konversation från sin blogg. Uppenbarligen målade han in sig i ett hörn. Märkligt beteende av en yrkespolitiker men långt ifrån oväntat.

Uppdatering :
Jan Andersson skriver nu på sin blogg : "Jag har valt att ta bort inläggen från Peter Jungholt och Jonny Disenfeldt. De skriver inlägg under falska namn och har uppgett falska e-postadresser. Så brukar högerextrema debattörer göra. De våga inte öppet stå för sina åsikter. Fegt och ynkligt!"


Min kommentar :
Mycket märkligt påstående Jan.
Mitt namn och min email adress har jag angett i mina inlägg ovan.
Om du som yrkespolitiker inte kan ta debatten så är det beklämmande. 


Jan Anderssons invektiv passar nog bäst på honom själv !

Uppdatering : 

Jan Andersson skriver nu  "Du är välkommen att kommentera igen efter det att jag kollat din adress.  
Ja  Jan, adressen fanns hela tiden tillsammans med mitt riktiga namn. JAG är inte feg och ynklig, det är däremot S-blog och dess ägare/ansvarig utgivare (Tord Oscarsson) som i brist på argumentationsförmåga gång efter gång blockerat mig från att kommentera. Samma sak med Aftonbladets ledar- och kulturredaktion som till största delen består av ett oseriöst gäng av vänsterextrema journalister.