måndag 23 februari 2015

Saudiarabien

Angående diskussionen om vapenavtal med Saudiarabien.

Tydligen anser en del inom t.ex Mp att vi inte ska sälja vapen till detta land. Anledningen är då att Saudiaraberna lever efter strikt muslimska regelsystem. Att leva strikt efter Koranen innebär ju givetvis att man skapar ett samhällssystem som för oss svenskar innebär diktatur, kvinnoförtryck etc. Inget nytt med det. Det är vad Saudiaraberna själva valt i enlighet med deras tro. Detta gillas då tydligen inte.

Vi har känt på liknande sorts religiös diktatur för ett par hundra år sedan i Sverige med det kristna prästerskapet och kungamakten.


Är det västerländsk imperialism som ligger till grund för deras tänkande när de vill klippa handelsbanden ?

Vi accepterar att köpa/sälja varor med alla andra diktaturer (ur våra ögon sett), t.ex Kina, Vietnam ja till och med Nordkorea ... när Sovjetunionen lade sitt bloddrypande täcke över halva Europa så handlade vi gärna med dem, likaså med grymma diktaturer i Afrika. Vi handlade till och med under 2:a världskriget med Hitlers Tyskland och stödde dennes vapenindustri !

Nu menar då många inom t.ex Mp tydligen att detta muslimska helvete på jorden är speciellt, detta verkar sakna rim och reson. Antingen slutar vi väl handla helt och hållet med alla som inte passar in i den moraliska fållan eller så handlar vi med alla (som då inte är ett direkt hot mot vårt land). Oavsett om det är vapensystem eller teknologi etc så är ju all handel stärkande för den andra parten.

Ska man dra slutsatsen till sin spets så borde väl Sverige följdaktligen gå i krig med Saudiarabien eftersom vi ju inte gillar deras diktatur och vi vill ge dem en demokrati, varför föreslår inte Mp det ?

Vad skulle då hända om Saudiaraberna inte skulle kunna försvara sitt religiöst baserade samhällssystem ?
Jo, regionen skulle dras in i ett stort blodbad där olika folkgrupper och olika sorters muslimer skulle börja avliva varandra på löpande band, precis som nu sker i Irak ivrigt stött av den religiösa banditstaten Iran.

Ingen förnuftig människa tror väl att det skulle leda till fred och demokrati i regionen ?
Miljöpartister är ju nu förstås inte förnuftiga.. det förklarar kanske deras ställningstagande.