söndag 24 januari 2016

Dags för Löfven att avgå, nyval krävs !

"Moderaterna blir största parti och Socialdemokraterna noterar sitt sämsta stöd någonsin.
Det visar Sifos januarimätning som publiceras i SvD.
S får 23,2 procent – den lägsta siffran sedan mätningarna startade 1967."

Cirka två tredjedelar av väljarna vill nu ha en annan regering än den nuvarande katastrofregeringen av S+Mp med stöd av V som nu i snabb takt raserar det svenska välfärdssystemet.

Alliansen och SD måste nu agera för att framtvinga ett nyval alternativt regeringsskifte. 

Socialdemokraten Johan Westerholm skriver om partiets dödsvandring :  Katarsis
Min kommentar :

SAP följer av tradition mottot "maktinnehav till varje pris", innehavet av makten är viktigare oavsett vad det i realpolitiska termer innebär.  Man är beredda att offra Sveriges välfärdssystem, vår energiförsörjning med billig energi till industrin etc på maktinnehavets altare.

SAP står där med byxorna nere vid anklarna nu, naket och avslöjat. Ledningen är inkompetent och har inga lösningar på dagens problem, men partiet biter sig fast vid makten in i det sista eftersom detta torde vara sista gången på mycket länge som man får rumstera om i maktens grytor. Hundratals, ja tusentals partiledamöter inom organisation står nu vid avgrundens kant och riskerar att hamna på icke valbar plats.

Partiet måste i grunden göras om till ett modernt socialliberalt parti med fotfäste i verkligheten, då öppnar sig möjligheter att ingå i en regering som partner med t.ex M. Det kommer att ta mycket lång tid att nå dit.

Hade man lyssnat på dig och de som delar dina åsikter hade partiet nu varit en god bit på väg till förnyelse men tyvärr valde man att inte lyssna på er.