lördag 28 januari 2017

Löfven använder alternativa fakta

Ja, dvs han ljuger.

"Det var när jobbfrågan kom upp i onsdagens partiledarduell i Aktuellt som Stefan Löfven gled iväg i förskönande omskrivningar. Visserligen finns det "några med väldigt låg utbildning" bland de nyanlända, medgav Löfven. Men han ville hellre tala om alla läkare, ingenjörer, sjuksköterskor och svetsare som nu har kommit till Sverige."

 "Hur stor är då den grupp som Löfven refererar till som "några med väldigt låg utbildning"? Svaret är att det är den enskilt största gruppen. 31 procent av de nyanlända hos Arbetsförmedlingen har inte ens gått ur grundskolan. Ytterligare 17 procent har en utbildning motsvarande svensk grundskola (9-10 år). Löfvens "några" utgör alltså ungefär hälften av alla nyanlända."

Dvs hälften (47%) har max utbildning motsvarande svensk grundskola.

"UNHCR lyckades under förra året skrapa ihop 30 miljarder kronor i donationer från världens länder. Det kan jämföras med de svenska kostnaderna för migration, etablering och kompensation till kommunerna som uppgick till runt 75 miljarder kronor samma år. FN hade alltså inte ens hälften av den svenska budgeten för sin uppgift att hjälpa världens 65 miljoner människor på flykt. Det väcker onekligen intressanta moraliska funderingar."

Ett oerhört slöseri med ekonomiska resurser, Sverige skulle kunna göra så mycket mer för mycket mindre skattemedel.

30 miljarder har UNHCR för 65 miljoner flyktingar.

Sverige lägger 30 miljarder på 30 000 "ensamkommande barn".

65 miljoner människor jämfört med 30 000 människor ... sinnessjukt.

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofven-borde-akta-sig-for-alternativa-fakta/