lördag 4 mars 2017

Det svenska välfärdssystemets godtrogenhet i all sin prakt

Vi ser nästan dagligen exempel på hur gravt handikappade människor nu under S-regeringen får indragen assistanshjälp. Människor med så tydliga fysiska handikapp att man måste vara blind för att inte se att deras behov är högst verkligt.

Samtidigt har vi andra som missbrukar systemet och som borde upptäckas snabbt, här är ett typexempel :

"Under 14 år tillskansade sig en medelålders kvinna och hennes två vuxna söner på falska grunder miljontals kronor från Försäkringskassan. Den yngre av sönerna spelade gravt utvecklingsstörd, och beviljades stora summor i bland annat assistansersättning. I onsdags dömdes familjen vid Malmö tingsrätt. Familjen har medborgarskap i Slovakien och Slovenien, och är enligt flera källor romer. Trots att de dömdes för grov brottslighet som pågick under lång tid undslapp de utvisning."

"I tingsrättsdomen uppges också att familjen, sedan de flyttade till Sverige, under långa perioder vistats i ett hus de haft kvar i Slovakien. "

"Mamman ska i flera samtal med både Försäkringskassan och sjukvårdspersonal ha hävdat att sonen “bar blöja och behövde lika mycket omsorg som ett spädbarn“. När den påstått förståndshandikappade sonen undersöktes av läkare agerade han som modern och brodern sagt åt honom att göra. Han satt tyst intill sin mamma och låtsades som om han inte alls förstod vad som pågick omkring honom.
Hela familjen, dvs. mamman och de två bröderna, dömdes för att på falska grunder ha tillskansat sig närmare nio miljoner kronor i assistans- och aktivitetsbidrag. De bedrägerier som familjen begick före 2006 är emellertid preskriberade. Följaktligen har familjen inte kunnat åtalas för dem. Det totala belopp de svindlat sig till tros vara omkring 15 miljoner kronor."

http://avpixlat.info/2017/03/04/osteuropeisk-invandrarfamilj-domda-for-omfattande-assistansbedrageri/

Skorpor och vatten i en fängelsehåla i Slovenien under 14 år följt av tjära och fjädrar samt utkastande för alltid ur Sverige borde vara ett mer adekvat straff än att skaka galler i en relativt lyxig tillvaro i Sverige under 1-2 år.. eller ännu hellre.. att de inblandade slås ner av blixten !