fredag 3 mars 2017

Intressant analys av den socialdemokratiska "berättelsen"

Socialdemokraterna ägnar sig mer än någon annan åt att arbeta med en alternativ "verklighet", alternativa "fakta".

Ledar sidorna gör en läsvärd analys av detta fenomen. Jag rekommenderar ledarsidornas inlägg som alltid är välskrivna !

https://ledarsidorna.se/2017/03/socialdemokraterna-och-historien-om-berattelsen/

Bland annat skriver  Johan Westerholm :

"Postmodernismen, den relativa berättelsen, dominerar idag utbildningen vid Bommersviksakademin på SSU:s kursgård Bommersvik. Berättelsen. Framtida ledare utbildas i främst berättelsen. Behärskar du “Berättelsens” dynamik kan du gå hur långt som helst.
Ett exempel på detta är förhållningssätt är hur journalister, med samma synsätt, angriper till exempel när de långa kötiderna till folktandvården i Hultsfred påtalades. Kötiderna ökade dramatiskt under 2014-2016 från ett par veckor till två år. Skälet var att Hultsfreds kommun tog emot flest nyanlända per capita i Sverige. ...När jag påtalade detta så blev svaret:
”Det är din berättelse. Du har rätt till den. Vi har yttrandefrihet Sverige. Jag har en annan berättelse”."

 "När Stefan Löfven besökte mässan i Malmö för att sätta sig in i flyktingsituationen på plats hade lokalerna städats undan på skräp under en halv dag samtidigt som flera busslaster med asylanter lämnat bara timmarna innan. Den “berättelse” som Löfven tog del av var en riggad tillställning. Situationen var inte så kaotisk som den han fick ta del av.
Den var värre. Men det fick han aldrig reda på. Resultatet blev en kraftigt försenad gränskontroll."

"Regeringen Löfven kan mycket väl visa vägen till Socialdemokraternas undergång om inget dramatiskt uppvaknande sker på kongressen."