måndag 2 oktober 2017

Socialdemokraten Anders Forss försvarar barnäktenskap

Anders Forss, det socialistiska "universalgeniet" anser att det råder en god syn på kvinnans roll och att hennes jämlikhetsstatus i de flesta länder i Afrika är god. Detta efter att ha påstått att han själv har besökt samtliga 55 länder i Afrika och där genom möten med människor kunnat bilda sig en egen uppfattning i saken.
Han menar att "Endast länder norr om Sahara har bristande kvinnosyn"

Jag påpekar att det finns en stor problematik med det ytliga resonemang Forss för  och pekar på några exempel :

Enligt de senaste undersökningarna ligger andelen barnäktenskap i västra och centrala Afrika på 42 procent som gifter sig innan 18 års ålder. …
Andelen tonårsgraviditeter minskar i alla regioner, förutom just i Afrika söder om Sahara…
Bland ungdomar 15-19 år i Afrika, söder om Sahara, är 70 procent av de nya fallen av hiv bland flickor . . I gruppen flickor (15-19 år) har var fjärde utsatts för fysiskt våld någon gång och bland flickor under 20 år har en av tio tvingats till att ha sex
Kvinnor löper större risk att bli våldtagna än att få ­utbildning i Sydafrika. Inte ens sjuka, handikappade ­eller döda är förskonade. Av Interpol betraktas Sydafrika som våldtäkternas huvudstad i världen.
https://unicef.se/fakta/diskriminering-av-flickor
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/kvinnor-i-sydafrika-tvingas-leva-som-jagade-djur/

Utdrag ur diskussionen (mina kommentarer fetmarkerade) ...




”Äktenskap före 18-års ålder har förekommit länge och pratar du med de som gift sig före 18-års ålder så ser de flesta av dem inga problem i det Jonny.”
 Det gäller givetvis de äldre männen som gifter sig med de unga flickorna och dig Anders Forss-…
 
”Innan du tycker något bör du lära dig hur de som bor på den afrikanska kontinenten tänker och hur deras historia ser ut.”
Mannens värld i Afrika som du verkar gilla…, där flickan/kvinnan är en vara
 
”Att jämföra händelser och företeelser i Afrika rakt av med Sverige användande en svensk måttstock är inte korrekt då samhällsbyggena skiljer sig åt radikalt.”
Nu gällde det om deras kvinnosyn var bra eller inte, du gillar den tydligen.
 
”Ska du uttala dig måste du förstå kulturen där på djupet – Något jag gör och du inte gör.”
Uppenbarligen inte, du bara fabricerar saker och har dålig kontakt med verkligheten. Att påstå det du gjort ovan är löjeväckande.
 
Han skriver vidare "I stora delar av världen så gifter sig kvinnor med de som är äldre Jonny – Inte av tvång utan av fri vilja."....
Gifter sig med barn Anders ? Är det något du stödjer alltså , ja det säger en del om dig !
HUR kan du Anders Forss anse att barnäktenskap är godtagbart och försvarbart ?

http://blogg.vk.se/andersforss/2017/09/27/valdtakter-sexuella-trakasserier-och-kvinnofornedring-en-naturlig-del-av-sds-partiapparat/