fredag 7 oktober 2011

Juholts bedrägliga beteende, en partiledares fall

Jag är inte överraskad.

Herr Juholt har upprepade gänger påvisat en påfallande brist på kompetens så det förvånar föga att denne nu hamnat i en soppa där han tagit ut totalt ca 160 000 kronor för mycket i ersättning för dubbelboende under ett antal år.

Han har aktivt sökt denna ersättning och då åligger det honom att ta reda på regelverket för detsamma. Han har fyllt i 100% av hyresbeloppet, han har markerat i ansökningar att han i valet mellan halv och hel ersättning vill ha hel ersättning.

Utöver det är frågan om han är sambo eller särbo också obesvarad. För inte länge sedan var han enligt egen uppgift särbo och då har han ingen rätt alls till ersättning.

Herr Juholt är uppsprungen ur den politiskt inavlade myllan i Oskarshamn, en kommun som alltid sedan demokratins födelse i vårt land styrts av socialister. Detta har givetvis präglat hans beteende.

Utöver att ge bedrägliga uppgifter till arbetsgivaren staten så har herr Juholt deklarerat felaktigt till skatteverket. Dessa pengar skulle beskattas under tjänst, de skulle betalats arbetsgivaravgifter, och 40% strafftillägg borde utgå.

Det är så stora belopp så frågan är om det även skulle föranleda fängelsedom.

Det värsta av allt i denna historien är dock hur Juholt hanterar efterspelet när han blivit upptäckt. Han anser att det är mer än tillräckligt om han betalar åter de 160 000 kronorna !

Herr Juholt är därmed ur min synvinkel inte bara inkompetent (alternativt medvetet kriminell), han är även på ett så starkt sluttande moraliskt plan att det borde föranleda att han omedelbart avgår.