måndag 30 juni 2014

Jan Andersson(s) skolmiss

Under rubriken "Aftonbladets skolmiss." så skriver socialdemokraten Jan Andersson om Aftonbladets artikel rörande Lövfens skolmiss.

Vi vet nog alla att skolan har problem och har haft så de senaste 40 åren även om S-politiker ogärna vill se verkligheten. En annan del av verkligheten är att när man tuittar på skolors resultat, lärares löner och kompetens etc etc så märker man en tydlig bild. Kommuner styrda av S-politiker är klart sämre generellt sett än de kommuner som styrs av alliansen.

I sken av detta så kan herr Lövfens utspel  verka en aning oinformerat och nästan patetiskt. 

Jan Andersson försöker reparera skadorna genom att lägga problemet på invandringen. Han skriver att kostnaderna för arbetslöshet och socialbidrag är högre i S-kommuner och att den sociala strukturen är annorlunda i dessa S-kommuner. Allt är invandringens fel enligt Andersson (dvs att S-kommunerna tar emot mycket mer "flyktingar" än allians kommunerna)...

Tja, vi vet ju att invandringspolitiken är ett monumentalt misslyckande, de nya svenskarna har en allt högre andel av de som är arbetslösa och bidragsberoende. Detta är i sig inget nytt men vi ser då hur S prioriterar.

Bilden som vi matas med är ju annars att denna invandring är bra och positiv, ja den borde ju enligt vänstern till och med kraftigt öka ... ta bara Wennemo vad hon skrev ... 

Miss efter miss skulle jag nog säga , en rejäl rödgrön röra


 S-statsvetaren Ljunggren dömer ut Lövfens ide som rent valfläsk.
"– Jag blir förbannad. Att försöka tuta i svenska folket att Socialdemokraterna vet exakt hur det ska gå till för att alla ska få en lika bra välfärd är säkert bra för att vinna valet, utmärkt valfläsk. Men inte för dem som ser igenom. Nu går man in i på detaljreglering i en sak som är en kommunal angelägenhet."