fredag 12 februari 2016

DN sprider lögner

Appropå de fabler som Dagens Nyheter spred att endast 1% av alla brott är kopplade till flyktingar/migranter (kod291)

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ett-fatal-brott-i-sverige-kopplas-till-flyktingar/

... läs vad ekonomen Tino Sanandaji och andra påpekar

STORM är polisens register över alla anmälningar per radio och telefon och det innehåller inte bara brott, där finns allt från efterlysta personer, psykiskt sjuka, bortsprungna barn, hundar och katter, trafikförseelser, trafikolyckor, arbetsolyckor, persontransporter, eskort, hjälpservice, sjukdomsfall och körkortskontroll till saknade cyklar, skadade djur, hittegods, ”förargelse” och ”ofog av barn”.
Det är lätt att inse att den övervägande majoriteten, kanske 90 procent av de i STORM registrerade anmälningar inte gäller allvarligare brottslighet, sådant som medierna rapporterar från flyktingförläggningar”.

I stället för att separera riktiga brott från andra inrapporterade händelser som ”hittegods” eller ”trafikolyckor” har DN slagit ihop allt i en röra.


Tack DN, nu känner vi oss alla så mycket bättre att veta att t.ex. för varje våldtäkt som begås av en migrant så balanseras den av 40 bortsprungna katter, 27 trafikförseelser, 2 arbetsplatsolyckor , 19 sjukdomsfall och 11 upphittade saker...