lördag 18 februari 2017

Sverige tillåter äktenskap med barn, domstolar sviker och viker sig för mångkulturen

Nu senast en händelse i Mönsterås :
"I en ny dom från Småland läser jag om en flicka, ensamkommande från Syrien, som gifts bort till en kusin som tolvåring. I Sverige har hon placerats hemma hos sin faster med familj. Mannen, kusinen, som flickan är gift med bor också i Sverige och har finansierat flickans familjs flykt hit. Flickan, enligt födelsebeviset från Syrien 14 år, har sedan blivit gravid.

Socialtjänsten i Mönsterås kommun har ansökt om vård av flickan enligt LVU, lagen om vård av unga, men får avslag av förvaltningsrätten i Växjö. Enligt förvaltningsrätten är flickan "en med svenska mått mätt brådmogen flicka". Flickan sägs vidare ha "en fast förankring i sin religion och i den kultur som hon är uppväxt i."

Ett annat exempel tas upp :
"Nyligen frikändes en pappa i Hallstahammar som misstänktes ha misshandlat och hotat sin dotter, enligt åklagaren i en hederskontext, av Västmanlands tingsrätt. Rätten ansåg att ord stod mot ord och att utredningen hade brister.
 När jag läser domen förekommer ett märkligt argument. Det påstås att det i pappans kultur har "utvecklats ett speciellt språkbruk", som går ut på att hot egentligen inte är menade som hot.
"
http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-rattsvasendet-sviker-hedersutsatta-flickor