lördag 15 februari 2014

Avundsjukan blossar ut hos Irene Wennemo

Socialisten Irene Wennemo är plågad över vetskapen att vi har fått fler dollarmiljonärer i Sverige.

Hon skriver  

"Förra året såldes 29 villor för mer än 20 miljoner i Sverige."

"Samtidigt har skatterna som försökt bromsa utvecklingen demonterats. Arvs-, förmögenhets- och fastighetsskatten är borta."

"Nej, det som varit viktigt för den svenska välfärdsmodellen är inte bara att fattigdomen hålls borta. Nästan lika viktigt är att hålla tillbaka de rikas värsta excesser."

 Ja herregud vilka problem.
 Att beskatta de 1% rikaste med mycket högre skatter ger i slutändan inte mycket, det driver däremot iväg entreprenörer från Sverige, entreprenörer som skapar arbete som skapar vår gemensamma välfärd.

"I en klassisk studie av den smarta kapucinapan visade det sig att de gärna byter till sig gurkbitar mot stenar. Men när den ena apan i experimentet i stället fick vindruvor, blev den andra apan rasande. Den vägrade att byta mer och slängde dessutom i ilska ut sina nu förhatliga gurkbitar ur buren.
Synen på rättvisa verkar finnas i våra gener. Stora skillnader som upplevs som orättvisa skapar frustration.
Nu är vi återigen på väg mot ett samhälle där allt större förmögenheter går i arv."

En annan tolkning är nog att apan kände en blixtrande avundsjuka på apan som fick druvor.



Om man sedan jämför Irene Wennemo själv med t.ex skapare av företag som IKEA etc så tycks det nog minst sagt rättvist att dessa ledande entreprenörer tjänar astronomiskt mer än Wennemo gör...

Socialisten vill utplåna alla former av skillnader inklusive de monetära och forma alla människor i samma statligt kontrollerade form, de ska befrias från sina lustar och endast dyrka den gudomliga staten som ska ta hand om dem från vagga till grav.

Hur de ska jämna ut de skillnader som finns genetiskt ? De får väl ta fram ett program för att ge alla samma alldagliga medelfulhet, beröva människorna från allt som kan ge dem intellektuell skillnad , ta Pol Pot som typexempel, han avlivade folk om de hade glasögon - det tydde ju på intelligens och högre utbildning.

Denne Pol Pot som länge försvarades av ledande socialdemokrater som t.ex Birgitta Dahl. 



Källa http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/rekordintaekter-till-vaelfaerden-7729