söndag 9 februari 2014

Lönesänkarpartiet socialdemokraterna

Ja, tvärr är det S som är de stora lönesänkarna, det har vi sett genom dokumentären "Lönesänkarna".

Samma socialdemokrati gick emot varje steg i sänknng av skatt på arbete (jobbskatteavdragen), avdrag som idag ger för en genomsnittlig heltidsanställd ca 2200:- mer i plånboken efter skatt varje månad. För ett dito par ca 4400:- mer i månaden att hantera vardagens bekymmer, att spara för framtiden (10 års sparande ger ca 500 000:- för paret ifråga).

En av entusiasterna inom lönesänkarepartiet, en av bidragslinjens talespersoner är socialdemokraten/socialisten Martin Moberg.

Han vill ånyo hårdbeskatta arbetare och öka bidragen brett.

Han hyllar (givetvis) LO's totala underkastelse till partiet. Lönesänkarpartiet S går hand i hand med facktoppen, förlorarna är fackets medlemmar. Dags att ta steget in i modern tid kanske .. ?

Sedan drar han till med sedvanliga lögner, t.ex "Det är lätt att hålla sig för skratt, när jag ser hur de senaste dryga åtta årens Alliansstyre av Sverige lett till, bl a ett utanförskap och utslagning som inte alls minskat, tvärtom..."

 FAKTA :
Om vi använder oss av SCB som är en mer vetenskapligt tillförlitlig källa så har de sedan 1990 beräknat just utanförskapet. Vad säger då SCB ?
Jo, siffran för helårsekvivalenter (uv människor i utanförskap) för 2006 var 1.022.168 och senaste siffran för 2012 var 798.958, alltså en minskning med över 200.000 helårsekvivalenter.
Fakta, inte fiktion. PRAVDA lever vidare i den socialistiska/socialdemokratiska pressen OCH bland mindre nogräknande politiker.

Moberg raljerar vidare med "Det är inte det enda som går att ta del av i de ledande borgerliga tidningarna, för det framhålls också hur den svenska ekonomin minsann lekande lätt tar "OS-guld". Visst det ser vid en första anblick bra ut men köper man det rakt av då glömmer man bort en hel del. T ex att vi dras med en hög arbetslöshet och att det utförsäkras svårt sjuka och långtidsarbetslösa"

FAKTA:
Arbetslösheten under senaste S-regeringen under goda globala ekonomiska förutsättningar var lika hög när den var som värst som under alliansen och under tidernas värsta tänkbara globala förutsättningar. Detta trots att man under S-regeringen hade förtidspensionerat ca 230 000 fler människor i en desperat kamp för att snygga till siffrorna.

"PWC jämför världens 42 största ekonomier och vi toppar rankningen före Schweiz. Det här utvecklingsindexet är extra intressant för det mäter inte bara ekonomiska standardindikatorer som inflation, BNP och budgetunderskott, utan har ett betydligt vidare grepp.
I "PWC Escape Index" ingår hela 20 grenar som grad av koldioxidutsläpp, politisk stabilitet, inkomstfördelning och hur mycket medborgarna litar på varandra.
Vi vinner inte OS-guld i varje gren men sammantaget kan den svenska välfärdsstaten kliva allra högst upp på pallen."

Arbetslösa eller i arbetsmarknadspolitiska program :
* Svenskfödda: 7.5%*    Flykting- och anhöriginvandrare: 23.1%

* Andel i gruppen långtidsarbetslösa som är utlandsfödda : 43% och snabbt ökande.

* Andel i gruppen som uppbär ”socialbidrag” som är utlandsfödda : 60% och snabbt ökande.


Källor :
Svenskt guld : http://www.expressen.se/ledare/ett-os-guld-i-ekonomi-till-sverige/

Utanförskap i Sverige: http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Utanforskapet/

Arbetslöshet i Sverige : http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/

Ungdomsarbetslöshet, internationell jämförelse : http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Ungdomsarbetsloshet-internationellt/

Arbetslöshet, internationell jämförelse :
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet---internationell-jamforelse/

Långtidsarbetslöshet, internationell jämförelse : http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Langtidsarbetsloshet---internationellt/

Sjukskrivna i Sverige : http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Fortidspensionerade-och-sjukskrivna/Sjukskrivna/

Raljerande socialist : http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2014/02/alltjamt-ett-rott-skynke-for.html