fredag 28 februari 2014

Ett av socialdemokraternas mer svarta (eller röda) får i modern tid ...

I Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bengt_Silfverstrand) kan vi läsa :

"Bengt Henry Silfverstrand, född 1941, är en svensk socialdemokratisk politiker, som mellan 1976 och 2002 var riksdagsledamot för Skåne läns västra valkrets.
Silfverstrand var huvudperson i affären med de så kallade Ockerbybreven och dömdes 1977 av Helsingborgs tingsrätt till 100 dagsböter för förtal."


Om ockerbybreven kan man läsa lite t.ex här : http://www.contra.nu/olsson.html
och här  http://bengtsilfverstrand.wordpress.com/

Detta förtal bedrevs under pseudonymen"pseudonymen "Sven L Lundh""

Det är svårt att lära en hund att sitta sägs det och den gamle räven Bengt har sannerligen inte kunnat vänjas av från att fortsätta i den stil han en gång började, han fortsätter på sin S-blogg (http://www.s-bloggar.se/b/374/bengt-silfverstrand) att spy galla alltsomoftast över inte bara politiska motståndare men lika gärna mot de i hans eget parti som han inte gillar.

Det ska ju vara högt tak i ett parti men frågan är varför denne röda räv fått gläfsa runt år efter år med partiboken i behåll. 

Numera finns ju pseudonymeerna "Lund", "Bertil Lundmark", "Bert", "Beertil" , "Bert Lund" och ibland gömt under "Anonym", nu senare t.ex "Anders Eriksson" etc  diverse inlägg här och var med ofta kraftigt extrema ordalag om allianspolitiker och attacker på socialdemokrater som inte rättar in sig i extremvänsterns led inom socialdemokratin.

Som tur är så  håller ju herr Silfverstrand sin beskyddande hand över denna pseudovarelse...
Som sagt, det är svårt det där med att lära hundar (och rävar) ...
  
Vad sades i rätten : ""Bengt Silverstrand måste avsättas från alla sina politiska förtroendeuppdrag. Det är otänkbart att acceptera den åtalade som förtroendeman. Det värsta som kunde ske, är att han finge en maktposition. Se på hans blånekande mot förnuftets alla regler under rättegången! Det rör sig om allvarliga karaktärsdefekter, och jag tror inte något parti vill ha honom. Om rätten avsätter honom räcker det med ett bötesstraff. Avsätts han inte måste han dömas till sex månaders fängelse."

 Jo, socialdemokraterna behöll honom och än idag är det så trots BS fortsatta aktiviteter år efter år efter år ...

Domen : Riksdagsmannen dömdes till 100 dagsböter för förtal. Dessutom skulle han betala advokatkostnaderna på nästan 25.000 kronor, jämte ersättning till vittnen och målsägande.