tisdag 16 september 2014

Den rödgröna röran - regeringsodugliga

Kaos blev det med buffelpartiet socialdemokraterna som nonchalant trodde allt skulle vara så lätt.

Inte presenterade de rödgröna en regeringspolitik innan valet, ej heller ett trovärdigt regeringsunderlag.
Totalt amatörmässigt försöker de nu febrilt att ta sig upp ur det rödgröna träsket.

De har sparkat Vänsterpartiet på pungen vilket i sig inte spelar någon roll eftersom V inte utgör något som helst problem, V är en "lame duck" som inte kan göra annat än lyssna på husbondens röst som de alltid gjort genom historien. V kan sitta på sidoläktaren som vanligt utan att kunna få något inflytande.

Att socialdemokraterna tror att ett par allianspartier (Fp och C)  skulle samregera eller ge aktivt understöd  är önsketänkande. Det alliansparti som går till sängs med socialister kommer att straffas hårt av väljarkåren.

Socialisterna har ljugit vitt och brett om läget i Sverige under de senaste 8 åren och använt så grov svartmålande lögnaktig propaganda att allt aktivt samarbete  måste vara otänkbart för varje demokrat.

Socialdemokraterna behöver genomgå ett reningsbad och göra sig av med sin extrema socialistflygel, innan dess kan allianspartier inte samarbeta på riksdagsnivå med S.

Socialdemokraterna behöver förnyas och komma in i 2000-talet, de stinker fortfarande av 1900-talets socialistiska modeller och lever kvar i den tid när Sverige i realiteten var en enpartistat.

Ta bara "Lotterirksdagen" som Sverige hade 1973-1976.

"Det hävdades även att Socialdemokraterna efter nära 40 år i regeringsställning inte trodde att det var möjligt att de skulle få lämna ifrån sig regeringsmakten, då de under lång tid haft mellan 45 och 50 procent av rösterna. Ur socialdemokratisk synvinkel var då en ändring av antalet platser i riksdagen onödigt. Om ändå ett eventuellt dödläge mot förmodan skulle inträffa skulle det vara till sittande regerings (det vill säga socialdemokratisk) fördel, vilket också blev fallet."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lotteririksdagen
.
Vad var det första Lövfen påstod, jo "Svenska folket har röstat för en förändring. "
Det var patetiskt, de rödgröna står och stampar jämfört med förra valet vad gäller röstandelar, dvs Lövfen hade totalt fel. Svenska folket har sagt nej än en gång till socialdemokraterna.

Vad bör ske, endera eller en kombination av följande :
  • S+Mp minoritetsregering bildas och får acceptera att det blir alliansens budget som ska gälla framöver i 4 år
  • Alliansen bildar minoritetsregering och alliansens budget får gälla
  • Det blir nyval i början av 2015
  • S splittras i två fraktioner (senare partier), en demokratisk vars ledamöter kan samarbeta med alliansen och en socialistisk fraktion som hör hemma i vänsterpartiet.
  • Förr eller senare måste övriga partier sluta mobbningen av SD