lördag 10 augusti 2013

Enkel matenatik svår för (S), är det deras skolas fel ?


Herr Jönsson skriver på http://rogerjonssons.blogspot.se/2013/08/lana-till-skattesankningar.html
RUT ger inte mer till statskassan. De jobb som skapas tas ifrån andra sektorer. Det vet du Jonny men du väljer att inte berätta det.

Höja skatten? Var exakt står det? Jag vill att du pekar ut det Jonny. Var står det att skatten ska höjas?

Hyresrätter i Sverige behöver förbättras och bli energisnålare. Då lämpar sig ROT mycket bra för detta. Det är bra för samhällsekonomin och för den enskilde.

Varför vill du ge skattesubventioner till en bransch som inte kan stå på egna ben?

Än en gång Jonny bevisar du din politiska agenda.



Mitt svar :

Det är enkel matematik och att du bortser från fakta är noterat.

Du säger om RUT att "De jobb som skapas tas ifrån andra sektorer. ".

Vad menar du med det. De tusentals som nu arbetar inom RUT, vad har de arbetat med tidigare enligt dig ? Var de tandläkare ? Var de apotekare ?
Nej, de var arbetslösa alternativt jobbade svart. Nu får de lön och sociala försäkringar istället. Staten slipper kostnader för deras arbetslöshet. De betalar in löneskatter, arbetsgivaravgifter, moms, företagsskatter etc. En WIN-WIN situation för alla nu när RUT omsätter så mycket som det gör, enkel matematik som sagt.

Atrt du vill höja skatten är klart, du säger ju att sänkt skatt inte ger effekt, då anser du väl att motsatsen ger effekt ...

Du vill ju att det offentliga ska konsumera mer istället, offentlig konsumtion kostar skattepengar och kräver höjda skatter och eller ökade offentliga lån. Lån som ska betalas av skattebetalarna förr eller senare.

Förklara varför de bolag som äger hyresfastigheter ska få dels sin nuvarande rätt att helt dra av sina omkostnader för renoveringar periodiskt OCH enligt dig få skatterabatter enligt ROT. En märklig politik som bara ger större vinst till dessa stora fastighetsbolag.

En skattesubvention (RUT) som i slutändan ger plus i statskassan är totalt sett inte en subvention, det är en skattejustering som ger ökade intäkter i slutändan till staten, ökade intäkter som hjälper till att betala för vår offentliga välfärd, än en gång märklig S-politik att vara emot detta.

Vad är min politiska agenda, Roger ? Jag har åsikter, åsikter som du inte kan hantera väl.