torsdag 8 augusti 2013

Jönsson ogillar "dåliga väljare"

http://rogerjonssons.blogspot.se/2013/08/valfardens-utmaningar.html

Jön(s)(s)on skriver:

 Dåliga sympatisörer ser bara ett perspektiv. Det har aldrig slagit dig att på många håll har effektivseringar gjorts som till en början visade sig spara pengar men som i dag visar istället leda till underfinansiering?

Min kommentar :

"Dåliga sympatisörer" vad är det ? Dåliga väljare menar du ... i en demokrati finns det givetvis dåliga politiker men jag har aldrig hört talas om dåliga väljare. Är det vad du anser om väljare med annan åsikt än dig ?


Som jag skrivit har vi bevis på katastrofala omorganisationer ledda av politiker, t.ex polisväsendet som trots att man nu markant ökar antalet poliser ändå inte uppnår positiva rsultat, tvärtom.


Poliser, läkare, sjuksköterskor etc som istället för att arbeta i huvudsak med det de är utbildade för får göra andra administrativa uppgifter, som inte arbetar fördelat tidsmässigt när de behövs.

Om vi har en faktor 20 - 30% ineffektivitet i en verksamhet (som vissa bedömare anser) kanske det är bättre att effektivisera först innan vi börjar dra in mer skattemedel och ösa över verksamheten ?

Det visade kirurggruppen vi diskuterat som uppnådde mycket goda resultat när personalen själva fick delta i och planera sin verksamhet.