fredag 23 augusti 2013

Karin Pettersson , en socialist som sprider lögnaktig propaganda

Karin Pettersson , skribent på Aftonbladet har alltsomoftast inlägg som är högröstade och direkt felaktiga.

Senast skriver hon http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article17345662.ab
om att Anders Borg inte prioriterar välfärd.

Nåväl, till att börja med så är stora delar av det vi kallar välfärd ansvarsområden som sköts av landsting och kommuner som har sina egna skatter, något Karin inte nämner. Skatter som Borg (och regering) givetvis inte bestämmer över.

Hon skriver "I stället har han sänkt skatter. Till en ­nivå där det börjar bli svårt att se hur vi i framtiden ska ha råd med den välfärd de flesta av oss fortfarande tar för given."

 Nu är det ju som så att skatter tas in i ökande mängd år efter år trots skattesänkningar på arbete, folk tjänar mer och betalar in mer skatter etc etc.

Att påstå att ett av världens högsta skattetryck ligger på en nivå som hotar vår välfärd får anses vara ett märkligt uttalande av Karin. 

Det finns uppskattningar att den offentliga sektorn har en ineffektivitet på 20-30%, dvs det finns mycket stora välfärdsökningar att göra utan att spendera en extra skattekrona.

Vi har sett hur en satsning av alliansen på fler poliser inte lett till ökad effektivitet, tvärtom. socialdemokraterna ville göra en ännu större ökning ...

Vi har sett en kirurgavdelning som genom att själva planera / organisera sitt arbete uppnådde både mycket högre effektivitet och mycket bättre arbetsförhållanden för personalen, allt till en kostnad av noll.

Om ett av världens högsta skatteuttag inte stillar Karin Petterssons hunger så undrar man hur mycket det ska behövas. Eftersom Karin uttrycker sig som hon gör får man anta att hon vill ha skattehöjningar på hundratalet miljarder att ösa på en ineffektiv organisation.

Hon avslutar med "Jo. Vi måste välja mellan skatt och välfärd.Det är det valet borde handla om."

Knappast, valet gäller att välja duktiga politiker som ansvarar för att organisera vår välfärd på ett effektivt sätt och inte spenderar en skattekrona i onödan.