söndag 4 augusti 2013

Socialdemokrater fortsätter att sprida lögner om skatter.


Roger Jönsson (s) verkar inte vilja lära sig ...
http://rogerjonssons.blogspot.se/2013/08/ett-nytt-samhalle.html

 Nu skriver han :

Tittar du på opinionsmätningarna så låg S på 35 procent, så nog fanns det en acceptans och gillande.

Nu undviker att prata om vilket sätt som skatten ska byggas på. Ska det handla om hur mycket du tjänar pengar eller var i livet du befinner dig och vad du har råkat ut för?

Vår del av lönen som arbetsgivare ska betala in ingår i den totala lönen. Det man räknar är hur stor skatten är efter att ag-avgiften är avdragen. Det vet du.

Frågan är om vid samma inkomst olika skattenivåer ska gälla. Då bygger det inte längre på inkomsten utan på vad du gör och var i livet du befinner dig. Sådant skattesystem kan vi inte ha. Det måste till och med du erkänna. Skattesystem som bygger p
å helt andra saker gör att förtroendet för det minskar och skatteplanering ökar.


Mitt svar :
Vad jag vet så låg ni närmare 20% när Juholt till slut tvingades avgå...

Ska det vara lika skatt, ja då ska arbetarnas löner sänkas marginellt lite till för att ha samma totala löneskatt som pensionärer och arbetslösa, de ska kompenseras fullt ut för den statliga skatten som kallas "allmän löneavgift".

Att därför påstå att arbetare betalar mindre löneskatter är osant i nuläget.

Vi har en dold statlig löneskatt och den behöver komma upp till ytan, det är fakta och inte propaganda.


Herr Jönsson fortsätter att vara dåligt informerad ...
 Ja, det var då men innan låg det på 35 procent. Jag tycker att vi ska höja lönerna istället. En montör som har 25 000 kronor i dag skulle egentligen ha 34 000 kronor i månaden om lönerna hade följt produktivitetsökningarna. Pensionärer och arbetslösa har ingen löneskatt. Klart det är fakta men pensionärer har betalat den och den som har blivit arbetslös eller sjuk har betalat den. Varför ska man sedan få betala högre skatt på grund var någonstans man är i livet?

Jag svarar :
Som sagt , partiet befann sig i ett ras ner mot 20%, varför förnekar du att Juholt var en katastrof för partiet ?

Lönesänkarna var socialdemokratisk politik som drevs under ca 1980 -- 2006, det visar diagrammen tydligt och det har ju berörda parter erkänt, inte mycket att orda om.

Nu med alliansen har det vänt, vi har löneökningar som är effektiva (låg inflation) och vi har jobbskatteavdraget som ger en vanlig heltidsanställd svensk normalinkomsttagare nästan en extra månadslön i plånboken varje år.

Nej, pensionärer har INTE betalat allmän löneskatt på de pengar som avsattes till deras uppskjutna lön och denna skatt tas INTE heller ut när den betalas ut. Det vet du och det har jag redan påpekat ett flertal gånger.


Varför ska den som arbetar betala högre skatt än motsvarande pensionär/arbetslös tycker du ? Det är så idag, inte tvärtiom som du påstår. Det bör väl vara lika skatt, dvs skatt för de som arbetar bör sänkas ytterligare ett par procent.