söndag 16 mars 2014

Kielos rör i S-grytans malström

Katrine Kielos är en av partimegafonerna för socialdemokraterna och hon befinner sig långt ut på socialistkanten.

Idag mässar hon i en ledare http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article18548943.ab

Hon blandar ihop en skattesänkning på arbete med regelbundna höjningar av punktskatter på alkohol/tobak och kan inte få ihop det...

Hon verkar tycka att det är fel att alliansen reagerar på det höjda hotet som Rysslands kommande annektering av ett annat lands territorium innebär.

Att alliansen nu talar om mindre klasser per lärare (som ju S mässat om) borde ju glädja henne. Tyvärr är det ju just denna åtgärd som Sverige INTE behöver göra, allt enligt den bedömning som utomstående gjort, i detta gör definitivt alliansen fel genom att nu driva ett dåligt S-förslag.

"Det andra tunga inspelet kom från OECD nyligen. Pisachefen Andreas Schleicher var nästan övertydlig i sin rekommendation till svenska politiker när han talade i riksdagen: Sveriges problem är inte för stora klasser"
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hur-kan-alliansen-missa-allvaret/

Samt att utbilda fler lärare, ännu ett uselt S-förslag som nu även alliansen hoppar på :
"lärarutbildningen, som det var alldeles för lätt att komma in på, ska byggas ut med 9000 platser."

"Sverige har gjort en liknande satsning förut. De så kallade Wärnersson-pengarna delades ut under åren 2001-2006 för att minska klasstorlekarna. Antalet vuxna i skolan blev visserligen fler, men det blev också antalet obehöriga lärare.
Riksrevisionen pekade i en kritisk utvärdering på oklar effekt av de mångmiljardbelopp som satsats och på omfattande administration."


Att det inte är finansministern och hans ideer som styr Sverige verka uppröra Kielos...

Det man bör kritisera regeringen för är att nu anta dåliga förändringar i skolan bara för att S driver dem. S-politk på området fungerar inte och den borde alliansen inte ta i med tång !

Kappvändare kan man kanske kalla socialdemokraterna och deras hårdnackade motstånd mot varje steg i skattesänkning för arbetare och sedan plötsligt nu inför valet påstå att man acceprerar dessa. 

Maken till politiskt parti med noll trovärdighet i frågan. 

Samma S-parti ljuger gång efter gång om att pensionärer betalar mer skatt än motsvarande arbetare, man förnekar hur dåligt man skötte Sverige senast man hade makten eller i bästa fall undlåter man sig ett "det var då det", nu har vi en ny politik ... 

Vilken ny politik då ???  

Det är samma slags politik som alltid, ingen förnyelse, det enda nya är att alltsedan Mona Sahlin avgick så har extremvänstern inom socialdemokraterna, dvs råsocialisterna varit väldigt högjudda och försökt föra S-agendan. Man misslyckades kapitalt med den minst sagt förvirrade och inkompetente Juholt men nu tar man nya tag. 

I denna malström ska partiledningen med Lövfen i spetsen bilda nästa regering med Mp och V  ?
Det ser svart ut för Sveriges näringsliv och för dess arbetande befolkning.