söndag 21 juni 2015

Kakbakande socialist

Socialister Roger Jönsson talar om den gemensamma kakan dvs den gemensamma välfärden.
Han talar om att ekonomin växer vilket ju är helt korrekt.

Just pga det faktumet kunde alliansen göra rejäla skattesänkningar på arbete samtidigt som man satsade mer än någonsin på vård, skola och omsorg, något som Jönsson aldrig verkar ha insett.

Jönsson menar att kakan växer men andra skördar resultatet. Låt oss då påminna herr Jönsson om att pga jobbskatteavdragen har en familj med två heltidsanställda normalinkomsttagare mellan 40000 - 50000 mer i plånboken varje år... En fin skörd som herr Jönsson är emot !!!

Jönsson menar att en reducerad kvot av immigration inte skulle leda till att de som befinner sig i Sverige skulle få större kakbitar, ett resonemang som är minst sagt märkligt.

 Om antalet som ska äta kakan växer i snabbare takt än vad kakan växer så uppstår ett problem, det inser uppenbarligen inte Jönsson.

http://rogerjonssons.blogspot.se/2015/06/vi-har-en-plikt-och-ett-ansvar.html

Roger : "Och om en del av kakan göms undan och vi får medvetet en mindre del, borde vi inte se till att få tag i det som göms undan och att vi får en större del av den växande kakan?"

Mitt svar :
Skattefusk ska givetvis beivras, där är vi nog ense, precis som missbruk av bidragssystem.
Ett annat större problem är usel offentlig upphandling som beräknas kosta oss skattebetalare nästan 100 miljarder per år.

Smaka på den siffran, 100 miljarder per år pga ineffektiv och usel offentlig upphandling.


Lägg till det dåliga satsningar av typen tunneln i Hallandsåsen, ubåtar för nästan 10 miljarder etc ...