fredag 14 april 2017

Den (s)venska modellen

Malmö stad beräknas köpa bostadsrätter till 300 nyanlända de kommande åren.
Malmö stad storhandlar dessa bostadsrätter till flyktingar och bostadslösa.

Där ska de bo tillfälligt – är det tänkt. Men Sydsvenskans kartläggning visar att kommunen redan äger 268 skattebetalda borätter – som inte går att använda.
De som en gång flyttade in kan bo kvar livet ut.
http://www.sydsvenskan.se/2016-12-05/268-bostadsratter-kopta-for-skattemiljoner-nodlosningarna-har-blivit-permanenta

Undrar om familjerna Karlsson, Svensson och Jansson med flera kan få kommunen att köpa in en dyr central bostadsrätt åt dem som de sedan kan få besittningsrätt på ...

Uppdatering :
Malmös S-ledargarnityr med Katrin Stjernfeldt Jammeh i spetsen lägger nu ner planerna på vidare inköp efter att ha drivit upp marknadspriserna med ca 19% på kort tid ... hon har lyckats förstöra bostadsmarknaden.

"När de höjda priserna satt käppar i hjulen för kommunalt borättsköpande återstår tidigare alternativ som kontorslokaler, fabrikslokaler och gamla vårdinrättningar som omvandlas till tillfälliga boenden."

"– Det är bättre om vi kan ordna modulbostäder åt de nyanlända och att de sedan kan ställa sig i bostadskö som alla andra."

 "– Kommunen är skyldig enligt lag att klara bostäderna åt nyanlända. Presenteras det som en gräddfil så är det klart att det kan sticka i ögonen, men vår ambition är att det bara ska vara tillfälligt boende, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh."

VARFÖR HAR KOMMUNEN SKYLDIGHET ATT GÖRA FÖR NYANLÄNDA VAD DE INTE HAR SKYLDIGHET ATT GÖRA FÖR SINA EGNA SVENSKA MEDBORGARE ?
Nyanlända borde givetvis vara statens huvudvärk. Låt de 163000 bo hos Lövfen!
 
http://www.sydsvenskan.se/2017-04-15/malmo-stad-slutar-kopa-bostadsratter-till-nyanlanda