lördag 11 januari 2014

Kommunisterna ska nu göras salongsfähiga ...

På tidningen Aftonbladet har kampanjen drivits ett tag för att försöka göra Vänsterpartiet (före detta vänsterpartiet kommunisterna) mer smakfulla för väljarna eftersom V's indirekta stöd ju behövs så akut om S+Mp ska kunna regera som en minoritetsregering efter valet 2014. För S är det därmed viktigt att V åtminstone behåller ett hyfsat valresultat runt ca 6%.

Ledare och kulturskribenter som andas kommunism kämpar dagligen för att försöka ge V en stämpel av att vara något helt annat än de är.

Vänsterpartiet själva försöker tona ner exteremismen utåt sett, men jag ser det som omöjligt att de kommer att sitta med i en S+Mp regering. Detta inser de nog själva, de är och förblir ett parti bestående av socialister och kommunister och är förpassade till att i riksdagen vara ett stumt stöd till varje regering med socialdemokraterna.

Jag hoppas att Sveriges väljare tar sitt förnuft till fånga och slutar rösta på dem så att de åker ut ur riksdagen. Den sortens extremism som V står för ska vi minimera. Världen har haft nog av socialistiska och kommunistiska experiment med att skapa arbetarparadis.


Lojaliteten, källa http://www.di.se/artiklar/2014/1/8/s--v--sant/
 Notera att utöver V's extrema lojalitet som röstboskap så är S påtänkta regeringspartner Mp nära neutralitetslinjen mellan de två blocken...

För att S ska kunna regera med Mp i en minoritetsregering kommer man tvingas ge stora eftergifter till Mp på vissa områden, framförallt de som stör S minst eftersom det är enklast ideologiskt sett för S, räkna med mycket stora höjningar av skatter/avgifter på t.ex olja/bensin, symbolisk avveckling av ett par reaktorer (vilket driver upp elpriset för konsumenterna). Vi väljare får betala ett högt pris, det kommer att suga till i våra plånböcker !