lördag 4 januari 2014

Skolan behöver inte mer resurser (läs höjda skatter)


Socialdenokrater läser sitt vanliga mantra om att om bara skatter höjs och mer resurser satsas så blir allt bra ... är det verkligen så ?

Svaret är nej.

Läs t.ex om PISA resultat och resursutveckling i Sverige :

www.ekonomifakta.se/sv/Artiklar/2013/December/En-sak-PISA-inte-handlar-om/

" Statistiken visar att vi internationellt sett lägger stora resurser på skolan och att resurserna har ökat över tid. Förklaringen till att svenska skolelever halkar efter måste därför sökas på andra håll."

 "Till exempel uppgår våra offentliga utgifter för utbildning till motsvarande 6,8 procent av BNP. Detta är den tredje högsta siffran inom EU och en bra bit över genomsnittet på 5,3 procent."

 "Då ser man att under de år som Sverige halkat allt längre ner i undersökningen har kostnaderna per elev stadigt stigit. Totalt sett har faktiskt kostnaderna ökat med elva procent under dessa år, mätt i fasta priser."

Röger Jönsson (S) hamnar som så ofta rätt fel
http://rogerjonssons.blogspot.se/2014/01/skolan-i-waiting-for-superman.html

Min kommentar :

När jag gick i skolan var det en kunskapsinriktad skola.

De som gick yrkesinriktad linje fick givetvis inte behörighet tilluUniversitet/högskola, man ställde rätt höga krav... nutidens kravlöshet har lett till att hela skolsystem urvattnats totalt.

Nu för tiden kan vem som helst utan betyg bli t.ex lärare...

Människor kan inte stöpas i samma socialistiska form, alla har inte intresse och förutsättningar att klara högre utbildningar.

Det är ditt socialistiska tänkesätt med avskaffande av betyg, kraftigt reducerade krav och en total brist på ordning och reda i skolmiljön som lett till detta haveri.

En skattepolitik och bidragspolitik som rensat bort arbeten som kräver lägre utbildning och som föser in människor i livslångt omhändertagande i diverse åtgärder.

Det är inte heller en fråga om resurser:
Resurserna har ökat under alliansen och det i sig hjälper inte de strukturella fel som finns i skolan. Se t.ex :
http://www.ekonomifakta.se/sv/Artiklar/2013/December/En-sak-PISA-inte-handlar-om/


Nej, du verkar tyvärr inte ha någon lösning att komma med.