fredag 17 januari 2014

Socialisten och skatterna.

Ledaren i Aftonbladet skriven av Irene Wennemo urbrister "Självklart kan skatten höjas!"

Ja se det var en nyhet.

Hon skriver "Någonstans finns kanske ett tak för hur mycket skatt som kan tas ut. Men var ­taket ligger beror på hur skatterna utformas och vad pengarna används till. ­"

 Ja det var ju bevämt, var ligger detta skattetak ungefär då ??? Svaret är 100%, socialismens slutmål där allt tillhör staten.

Hon fortsättert "Under de senaste tio åren har skatterna sjunkit med nästan fem procent av den samlade produktionen – från nästan 49 procent till lite drygt 44 procent. Om ­inte skatterna hade sänkts hade det funnits ungefär 100 miljarder mer till skola, sjukvård eller infrastruktur."

 Sanningen är att skattetrycket sjunkit, MEN mängden skatter som tas in är STÖRRE än 2006 eftersom vi lever i en växande ekonomi (något som en del socialdemokrater och de flesta miljöpartister ju inte vill egentligen). Trots att alltså skatteintäkterna ökat så har alliansen samtidigt lyckats sänka skatten på arbete så att en genomsnittlig löntagare med heltid har ca 2200:- mer i månaden efter skatt. Ett par får alltså ca 50 000:- mer om året att lägga upp som buffer, att konsumera för eller varför inte spara till insatsen till lägenhet/huset, på 10 år har paret sparat 500 000:- tillsammans. Detta gillar inte de som är arbetarfientliga, de som arbetar ska åter leva på ruinens brant månad för månad, det är den socialistiska politik som Wennermo står för. Vi ska alla vara ekonomiskt svaga och tvingas förlita oss på att staten är godvillig.
 Det satsas numera  mer än nånsin på t.ex skola, polis SJ, etc etc ...

 Hon avslutar med "Självklart är det möjligt att höja skatten. Det enda som saknas är politiskt mod. "

Jag skulle säga, ; 

Självklart riskerar skatterna och skattetrycket ånyo att höjas, Det enda som saknas är en arbetarfientlig regering med lönesänkarpartiet socialdemokraterna vid ratten.







.